Δεύτερη επιστολή μανιφέστο υπέρ Ατατούρκ και κατά Ερντογάν – Άρχισαν συλλήψεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία με τις πρώτες συλλήψεις απόστρατων που υπέγραψαν την ανακοίνωση των 103 απόστρατων ναυάρχων που στρέφονται κατά του Ερντογάν. Εκδόθηκε εντολή κράτησης για 10 εξ αυτών και οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κομβικές.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση της ιστοσελίδας της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ, συνελήφθη σήμερα το πρωί στο σπίτι του ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ.

Την είδηση επιβεβαίωσε, με ανάρτηση στο twitter η σύζυγός του Ρενγκίν Γκιούρντενιζ η οποία ανέφερε ότι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην κατοικία τους λίγο πριν τις 6.30 πμ και συνέλαβαν το σύζυγό της.  Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ, μάλιστα, ανήκει σε αυτούς, που  ανέπτυξε σε συνεργασία με τον τότε επιτελάρχη του πολεμικού ναυτικού Τζιχάτ Γιαϊτζί, το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

 

Κι άλλη “κεμαλική” επιστολή

Οι “Sea Lions” στα τουρκικά “Deniz Aslanları”, οι οποίοι φοίτησαν στο Ναυτικό Γυμνάσιο και στη Ναυτική Ακαδημία μεταξύ 1976-1984, δημοσίευσαν χθες μια νέα δήλωση, μετά τον “καταπέλτη” των απόστρατων Τούρκων Ναυάρχων κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

 

Η δήλωση έχει ως εξής:

“Ο Ατατούρκ, του οποίου την κληρονομιά, τις αρχές καθώς και τις μεταρρυθμίσεις του Κεμαλικού τρόπου σκέψης έχουμε λάβει και οι οποίες έδωσαν στην Τουρκία τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας και γαλούχησαν τις ένοπλες δυνάμεις αμφισβητείται. Βλέπουμε να αλλάζουν τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας της Τουρκίας (δημοκρατία, κοσμικός χαρακτήρας, κράτος κοινωνικό, κράτος δικαίου) και ανησυχούμε.

 

 

Η κατάργηση της απαίτησης «μη υιοθέτηση ή μη συμμετοχή σε αντιδραστικές και αυτονομιστικές ομάδες» στον κανονισμό σχετικά με τις απαιτήσεις εισδοχής των Στρατιωτικών Σχολών και των Επαγγελματικών Σχολών NCO, αναφορικά με την τήρηση και υπεράσπιση των αρχών και των επαναστάσεων του Ατατούρκ, του Συστήματος Σκέψης Atatürkist , τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας πρέπει να αλλάξει

Οι αρχές του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος είπε: «Η πιο ακριβής, η πιο πραγματική λατρεία είναι η πολιτιστική αίρεση», είναι μια δυναμική και δημοκρατική παγκόσμια άποψη που στοχεύει να υψωθεί πάνω από το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού και υιοθετεί την καθοδήγηση της λογικής και την επιστήμη για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δεν είναι δυνατόν να σταματήσουμε το Atatürkist Thought System (Ατατουρκικό τρόπο σκέψης). Η δέσμευσή μας για τις αρχές και τις επαναστάσεις της Atatürk είναι πλήρης.

 

Είμαστε πιστοί στις διατάξεις των 3 πρώτων άρθρων του Συντάγματος μας σχετικά με τη μορφή διακυβέρνησης του κράτους, τα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, την ακεραιότητα του Κράτους, την επίσημη γλώσσα του, τη σημαία του, τον εθνικό ύμνο και την πρωτεύουσά του.

Πιστεύουμε ότι αυτές οι μεταρρυθμιστικές δραστηριότητες που εκτελούνται  τώρα στους κανονισμούς και τις οδηγίες σχετικά με τις  Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κατάλληλες και διαφωνούμε.

Επομένως, ζητούμε αυτές οι κανονιστικές δραστηριότητες να θεωρηθούν λανθασμένες και να διορθωθούν.

Δεν είναι επίσης σωστό να ανατίθεται η ευθύνη αυτών των κανονισμών μόνο στους πολιτικούς. Είναι καθήκον κάθε Τούρκου πολίτη να βλέπει και να προειδοποιεί αυτά τα λάθη σήμερα.

Η τελευταία μας λέξη ως τουρκικά παιδιά που ερωτεύτηκαν τη δημοκρατία, λέμε: “Ο Ατατουρκισμός είναι απαραίτητος στην Τουρκική Δημοκρατία”.

 

Ανακοινώνεται στο κοινό με σεβασμό.

Οι “Sea Lions” που σπούδασαν στο Ναυτικό Γυμνάσιο και στη Ναυτική Ακαδημία μεταξύ 1976-1984.

Alaettin SEVİM, Ali YÜCEYİĞİT,Atilla İhsan GÜLER,Aydin ΟΚΤΑΪΚΑΝ,Aykut Ugur TUNCA,Bayram Serdar ARDUÇ, Bulent TARIM,Cem KAÇAR, Cengiz KESOĞLU,Cengiz TOKER,Cuneyt KOŞU,Doğan ÇIRAKOĞLU,Eren Gunes Kaya,Έργκον Γιόλσεβερ,Ertugrul PEKER,Fatih KAYAKUZGUN,Gurkan PEKESIN, Χακάν ΚΑΡΑ,Hür AKTAŞ,Χουσεϊν Χαν, Ahimbrahim ÜNÜBOL,Ismet EREN,Κεμάλ EGEMEN,Κένια CELIK,Levent ÇAM,Levent KURTOĞLU,Levent KUTLAY,Maruf BABAOĞLU,Mert YANIK,Mesut ÖZEL,Muhittin ÜNER,Nizam KAHRAMAN,Orkhon KURAN,Omer Lutfi Ozcan,Ömer Lutfi YILMAZ,Semih BAŞMAN,Suleyman BAYRAMOĞLU,Turgut İPEK,Umit ,Vecihi KAYIBOĞLU,Yalçın TAŞPINAR “,Yavuz Vural ATİLLA,Zafer ÇALIŞKAN”

 

Τα παραπάνω αποτελεί σαφέστατα μια “κεμαλική διακήρυξη”, ένα κεμαλικό μανιφέστο, το οποίο κάνει υπόμνηση στις αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας την οποία θεμελίωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ και τις οποίες οφείλουν άπαντες να σέβονται και να τηρούν, απευθυνόμενο προς την κυβέρνηση.

Αναφέρει σαφέστατα την αντίθεση της η εν λόγω διακήρυξης σε οποιεσδήποτε αλλαγές προβαίνει η κυβέρνηση Ερντογάν, οι οποίες δεν είναι σύννομες με την κληρονομιά του Ατατούρκ.

Επίσης εναντιώνεται με τις μεταρρυθμίσεις του Ερντογάν στον τρόπο εισαγωγής των Τούρκων πολιτών  στα στρατιωτικά λύκεια και στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, διότι έτσι αποκλείονται οι θεματοφύλακες του κεμαλισμού.

 

 

 

 

Πενταπόσταγμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ