Απεβλήθη η Ζωή Κωνσταντοπούλου από γαλλικό δικαστήριο

Σε καταγγελίες εναντίον της γαλλικής Δικαιοσύνης προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι συνήγορος του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr. Bitcoin».

Όπως σημείωσε μέσω βίντεο που ανέβασε στα social media η κυρία Κωνσταντοπούλου, το Εφετείο Παρισίου την απέβαλε από την αίθουσα και λόγω της άρνησής της να φύγει, επιχειρήθηκε η σύλληψή της, ενώ οι δικαστές άλλαξαν αίθουσα για να συνεχίσουν την εκδίκαση της υπόθεσης χωρίς την παρουσία της.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η συνήγορος του Αλεξάντερ Βίνικ, τα όσα συνέβησαν στη δικαστική αίθουσα, αλλά και εκτός αυτής, είναι κυριολεκτικά αδιανόητα και πρωτοφανή. «Πρόκειται για ακραία παραβίαση των δικαιωμάτων του προσώπου το οποίο δικάζεται, ενός ανθρώπου που κρατείται παράνομα», υποστήριξε.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε στο βίντεο να αφήσει αιχμές για τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Κώστα Τσιάρα και Εμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης της βρίσκεται στο στόχαστρο τριών κυβερνήσεων και οι συγκεκριμένες διαδικασίες ακολουθούνται για να επιτύχουν την παράνομη δίωξή του.

Το Συμβούλιο Εφετών στο Παρίσι αναμένεται να κρίνει ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί και εάν ο 43χρονος Ρώσος θα σταλεί από τη Γαλλία πίσω στην Ελλάδα, για να εκδοθεί εκ νέου από τη χώρα μας στις ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο του 2019 διατάχθηκε η παράδοση του Βίνικ στη Γαλλία, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, και ορίσθηκε ότι μετά την περάτωση της δίκης και την έκτιση της όποιας ποινής, θα έπρεπε να επιστραφεί στην Ελλάδα για να εκδοθεί στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content