«Αγγίζουν» τις 50.000 τα θύματα στις ΗΠΑ- Πάνω από 3.000 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Σχεδόν 50.000 έχουν φτάσει πλέον τα θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, μετά τον τελευταίο απολογισμό από το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι θάνατοι στην χώρα έχουν φτάσει τους 49.845, καθώς καταγράφηκαν πάνω από 3.200 νεκροί από το βράδυ της Τετάρτης ως τις 03:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας). Αυτό αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε μία ημέρα, την ώρα που τα κρούσματα έφτασαν τις 880.000. Σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς, καταγράφηκαν 26.971 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, ωστόσο άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στις 31.487, κάτι που ανεβάζει το σύνολο σε 880.204. Με σχεδόν 4,7 δείγματα, οι αριθμοί εμφανίζονται μεγάλοι, ωστόσο υπάρχουν φόβοι πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί δύο πολύ βαρείς ημερήσιοι απολογισμοί (πάνω από 3.800 και πάνω από 4.500 νεκροί) αλλά αυτό οφειλόταν εν μέρει στο ότι προστέθηκαν στα θύματα εκατοντάδες θάνατοι που «πιθανόν συνδέονταν» με τον κορωνοϊό, αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί στα επίσημα δεδομένα ως τότε. Εξαιρουμένων αυτών των δύο, ο απολογισμός της Πέμπτης είναι ο χειρότερος που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 190.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Ωστόσο παρά τα τρομακτικά αυτά δεδομένα, αρκετές πολιτείες, όπως το Τέξας, το Βερμόντ και η Τζόρτζια, αποφάσισαν να μπουν στον δρόμο της άρσης των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας κίνησης, επιτρέποντας σε ορισμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας να ξαναρχίσουν να λειτουργούν.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ