Αλλάζουν όλα στην Λιβύη: Σάρατζ και Χαφτάρ ετοιμάζονται να διώξουν τους Τούρκους

Όλοι και όλα φέρονται να καταλήγουν τελικά στο πολύ πιθανό σενάριο απόσυρσης όλων των ξένων δυνάμεων από το λιβυκό έδαφος, και την έναρξη συνομιλιών μεταξύ Χαφτάρ-Σάρατζ.

Για του λόγου το αληθές η ιταλική εφημερίδα la Repubblica, ανέφερε ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Βεγγάζη μετέφερε πρόταση του Αλ Σαράτζ στον στρατηγό Χ.Χαφτάρ για τον διορισμό νέου πρωθυπουργού ως μια πολιτική λύση.

 

Η ουσία είναι ότι πιθανότατα Σάρατζ και Χαφτάρ είδαν και κατανόησαν ότι θα πρέπει να βρουν λύση μόνοι τους, αφού διώξουν όλες τις ξένες πολιτοφυλακές και τους μισθοφόρους μαζί με τους Τούρκους βέβαια.

Από την άλλη πλευρά πυρ και μανία είναι η Άγκυρα, αφού η Ρωσία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε αεροπορική εταιρεία της Συρίας για να στείλει μισθοφόρους στον στρατηγό Χαφτάρ, με τη Γαλλία και τα ΗΑΕ να την υποστηρίζουν.

Αντιπροσωπεία Λίβυων αξιωματούχων στην Αίγυπτο 

Μια μεγάλη σε αριθμό αντιπροσωπεία της Λιβύης, αποτελούμενη από 75 εκπροσώπους όλων των πόλεων της νότιας Λιβύης, έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου σήμερα Τρίτη για να πραγματοποιήσει συνομιλίες με αρκετούς Αιγύπτιους  αξιωματούχους, με θέμα την κρίση στην χώρα και τα μέσα για την επίλυση της.

Η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει δεκάδες εξέχουσες προσωπικότητες από τις νότιες πόλεις της επαρχίας Fezzan, που αντιπροσωπεύουν όλα τα κοινωνικά στρώματα στην Λιβύη.

 

 

 

 

 

Πενταπόσταγμα

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ