Ακάρ: Μέλη του κόμματος του Τσίπρα λένε ό,τι λέμε και εμείς

ΑΓΚΥΡΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις που έχει εκφράσει για την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, επικαλέστηκε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, θέλοντας να αποδείξει πως υπάρχουν ελληνικά κόμματα που συμφωνούν με τους ισχυρισμούς της Αγκυρας, για τους νέους εξοπλισμούς και τις συμμαχίες στις οποίες προχωράει η Αθήνα.

«Δείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέλη του κόμματος του Τσίπρα, με ξεκάθαρο τρόπο, κινούμενα με βάση αυτά που είπαμε εμείς και απευθυνόμενοι στην παρούσα κυβέρνηση, λένε πως ‘αυτή η επιθετική ρητορική και οι επιθετικές ενέργειες βλάπτουν τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό το λόγο εγκαταλείψτε αυτή τη λογική και αυτές τις ενέργειες’» δήλωσε συγκεκριμένα ο Ακάρ μιλώντας την Τρίτη στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2022.

Παρουσιάζοντας για μία ακόμη φορά το «άσπρο» ως «μαύρο», και ερμηνεύοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σύμφωνα με τα συμφέροντα της Αγκυρας, ο Ακάρ έστρεψε τα πυρά του κατά Ελλάδας και Κύπρου, παρουσιάζοντας ως… «θύμα» την Τουρκία.

Ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας επανέλαβε πως η χώρα του θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίστηκε πως οι συμμαχίες και οι εξοπλισμοί της Ελλάδας βλάπτουν την αλληλεγγύη στο ΝΑΤΟ και πως η χώρα μας κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν στα εθνικά θαλάσσια χωρικά ύδατα. Μετά τις απειλές και τις προειδοποιήσεις ωστόσο, έτεινε χέρι φιλίας προς την Ελλάδα ζητώντας δίκαιη «μοιρασιά» στο θαλάσσιο πλούτο της περιοχής.

 

 

 

Εθνικός Κήρυξ

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content