Άγριο έγκλημα στην Κύπρο: 25χρονος σκότωσε τον πατέρα του

Άγριο φονικό εκτυλίχθηκε στα Λεύκαρα, με 25χρονο να παραδέχεται ότι μαχαίρωσε και σκότωσε τον πατέρα του, 64 ετών, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε δεκατέσσερις μέρες μετά το φρικτό έγκλημα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες γύρω στο μεσημέρι καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λευκάρων ότι ο Αγγλοκύπριος, Φρέντερικ Γεώργιο Κλίφορντ ηλικίας 64 ετών, που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, δεν έδωσε σημεία ζωής τις τελευταίες δέκα μέρες.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων Λάρνακας μετέβησαν σε λυόμενο υποστατικό στην ορεινή περιοχή Λευκάρων όπου διέμενε ο άνδρας, τον οποίο εντόπισαν σε προχωρημένη σήψη.

Στα μέλη της Δύναμης ηγέρθηκαν υποψίες επειδή υπήρχαν ορισμένα σημάδια στο σώμα του νεκρού με αποτέλεσμα να κληθούν στην περιοχή οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Ορθοδόξου Ορθοδόξου.

Οι τρεις Ιατροδικαστές διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή και ηγέρθηκαν υποψίες για εγκληματική ενέργεια, οπότε έκριναν αναγκαίο όπως γίνει άμεσα η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του 64χρονου.

Από τη νεκροτομή, που διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος έφερε πέντε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη του.

Αμέσως, άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας, στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος.

Ο γιος του 64χρονου, ηλικίας 25 ετών που διαμένει στα Πάνω Λεύκαρα, επιβεβαίωσε ότι προμελετημένα σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι στις 9 Αυγούστου, λόγω οικογενειακών διαφορών.

Σημειώνεται ότι ο 64χρονος διέμενε μόνος του, τα τελευταία επτά χρόνια, στο λυόμενο της ορεινής περιοχής Λευκάρων, επειδή είχε διαφορές με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

Ο 25χρονος συνελήφθηκε και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

 

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ, reporter.com.cy
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ