Άγρια δολοφονία 39χρονου Ελληνοκύπριου στο Σίδνεϊ

Ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει ο ελληνισμός του Σίδνεϊ από την άγρια δολοφονία ενός ομογενή που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής μέσα στο σπίτι του στο προάστιο Riverstone.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος ομογενής Κυριάκος Κούρτης (Kevin Kourtis) πέθανε από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε όταν μια ομάδα πέντε ατόμων εισέβαλε στο σπίτι του. Τα μέλη της συμμορίας φέρεται πως φορούσαν μάσκες.

Η 43χρονη φίλη του Κούρτη ήταν επίσης στο σπίτι την ώρα της εισβολής αλλά δεν τραυματίστηκε. Λίγο αργότερα η αστυνομία συνέλαβε δύο νεαρούς ηλικίας 16 και 17 ετών οι οποίοι είχαν διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος πηδώντας από τον φράχτη στο πίσω μέρος του σπιτιού του θύματος.

Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον της Δικαιοσύνης για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα αν το θύμα γνώριζε τους δράστες. Πάντως, ο Κούρτης φέρεται να ήταν γνωστός στις Αρχές. Η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνές της και για τους άλλους τρεις δράστες. Σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, o Κούρτης γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά ο πατέρας του καταγόταν από τον Άγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας στην Κύπρο.

Το θύμα εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένειά του στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στο χωριό της μητέρας του, τα Λύμπια. Στην Αυστραλία επέστρεψε πριν από έξι χρόνια περίπου, ανέφερε η SBS.

 

 

 

Πηγή: neoskosmos.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ