Θανατοποινίτης αυτοκτόνησε επειδή δεν εκτελούσαν την ποινή του

Ένας Θανατοποινίτης στις ΗΠΑ παρακαλούσε επί δύο χρόνια να τον εκτελέσουν, κάτι που δεν έγινε και τελικά αυτοκτόνησε!

Ο 48χρονος θανατοποινίτης βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σε φυλακή της Νεβάδα. Κρεμάστηκε με ένα σεντόνι από τον αεραγωγό. Εδώ και καιρό παρακαλούσε για την εκτέλεσή του, αλλά αυτή είχε αναβληθεί δύο φορές, εξαιτίας της διαμάχης για τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θανατηφόρα ένεση.

Ο Ντόζιερ είχε καταδικαστεί το 2007 για τη δολοφονία 22χρονου συνεργάτη του, τον οποίο τεμάχισε και έβαλε σε βαλίτσα. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός ακόμη ατόμου με τον οποίο συνεργαζόταν στο εμπόριο μεθαμφεταμίνης, τον οποίο έθαψε στην έρημο. Ο 48χρονος είχε αποποιηθεί το δικαίωμά του να ασκήσει έφεση από το 2016, δηλώνοντας ότι ήταν έτοιμος να πεθάνει. Και από τότε περίμενε την εκτέλεσή του.

Ομως, η εκτέλεση είχε αναβληθεί δύο φορές. Αρχικά το φθινόπωρο του 2017 και στη συνέχεια τον περασμένο Ιούλιο. Και τις δύο φορές ο λόγος ήταν τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θανατηφόρο ένεση. Την τελευταία φορά, η αναβολή προέκυψε λίγες ώρες πριν από την εκτέλεσή του, έπειτα από το αίτημα εταιρείας που παρασκευάζει μία από τις τρεις ουσίες που θα χρησιμοποιούνταν, καθώς υπήρχε ανησυχία για την εμπορική φήμη του εν λόγω εργαστηρίου.

Εξαιτίας των αυτοκτονικών τάσεων που εμφάνιζε, ο Ντόζιερ ήταν σε πρόγραμμα παρακολούθησης στη φυλακή. Παρόλα αυτά, τον Δεκέμβριο διέψευσε ότι προσπαθούσε να βάλει τέλος στη ζωή του. «Είναι ευθύνη της πολιτείας να με εκτελέσει. Είμαι έτοιμος να φύγω εδώ και δύο χρόνια», είχε πει τότε.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ