O κορωνοϊός στρέφει πολλούς σε διακοπές με τροχόσπιτο

Ο κορωνοϊός φαίνεται ότι άλλαξε ριζικά τα δεδομένα και στις διακοπές των τουριστών οι οποίοι όπως αποδεικνύεται θέλουν να προφυλαχθούν από τον επικίνδυνο ιό.

Τεράστιο φαίνεται ότι είναι το όφελος των κατασκευαστών αυτοκινούμενων τροχόσπιτων εξαιτίας του κορωνοϊούκαθώς ολοένα και περισσότεροι ιδιώτες καταναλωτές στρέφονται σε αυτά τα οχήματα για να περάσουν τις διακοπές τους χωρίς να έχουν το άγχος της πανδημίας.

Μάλιστα οι πωλήσεις των αυτοκινούμενων τροχόσπιτωνσημείωσαν άνοδο 65% τον Ιούνιο ενώ όπως φαίνεται και τον Ιούλιο οι πωλήσεις τους αναμένεται να καταγράψουν νέο ρεκόρ.

Ο κατασκευαστής Erwin Hymer Group εκτιμά ότι οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό στην συγκεκριμένη αγορά θα είναι ιδιαίτερα… θετικές! «Η τρέχουσα κρίση θα ενισχύσει περαιτέρω τάση για ταξίδια με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και οι ταξιδιώτες θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους όχημα ώστε να περιορίσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του επικίνδυνου ιού» επισημαίνει ο CEO της εταιρείας Martin Brandt.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων έχουν την προσωπική τους τουαλέτα, το δικό τους ντους, την δική τους κουζίνα με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τίποτα κάποιο από τα παραπάνω που είναι κοινό στα camping ή σε κάποια ξενοδοχεία περιορίζοντας την πιθανότητα απόκτηση του κορωνοϊού, επισήμανε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Hymer.

Επιπλέον, οι άνθρωποι είναι πιο ευέλικτοι στην επιλογή προορισμού διακοπών. Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε ο κορωνοϊός, πολλοί ενδιαφέρθηκαν για camping για πρώτη φορά με αποτέλεσμα τα ενοικιαζόμενα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα να καταγράφουν πολύ μεγάλη ζήτηση.

Ανάπτυξη και σε άλλες χώρες – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Οι πωλήσεις των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων δεν αυξήθηκαν μόνο στη Γερμανία σύμφωνα με τον Brandt αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κατασκευαστών αυτοκινούμενων τροχόσπιτων η Γαλλία σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινούμενων σε ποσοστό 58%, η Ιταλία κατά 50% ενώ σε Βέλγιο και Ολλανδία οι πωλήσεις τους σημείωσαν άνοδο 84%.

Στην Ελλάδα να υπενθυμίσουμε πως στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει άρθρο με αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης υπάρχει σχετική διάταξη σύμφωνα με την οποία η έκπτωση στους δασμούς αυτοκινούμενων τροχόσπιτων θα ανέρχεται σε 75% κάνοντας προσιτή την τιμή απόκτησής τους και στην χώρα μας.

 

 

 

newsauto.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content