34χρονη δεν έχει φάει λαχανικά εδώ και 30 χρόνια – Ζει τρώγοντας πατατάκια και σάντουιτς

Μια γυναίκα που δεν είχε φάει ούτε ένα λαχανικό εδώ και 30 χρόνια λόγω του φόβου της για νέα τρόφιμα, αναγκάστηκε να αλλάξει τις διατροφικές της συνήθειες αφού οι γιατροί την προειδοποίησαν για το μέλλον της υγείας της.

Η 34χρονη Έμμα από το Χάρογκεϊτ, θα έτρωσε ακόμη και σκορδόψωμο και σάντουιτς με πατατάκια την ημέρα των Χριστουγέννων αντί για ένα παραδοσιακό ψητό με όλα τα συνοδευτικά, χάρη στη δια βίου αποστροφή της να δοκιμάσει νέο φαγητό.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το φόβο της για τα υγιεινά τρόφιμα, εμφανίστηκε στο επεισόδιο της εκπομπής Extreme Food Phobics του βρετανικού καναλιού W, όπου είπε ότι ήταν «απελπισμένη» για να ξεπεράσει τη φοβία της.

Η κατανάλωση μιας τέτοιας μη ισορροπημένης διατροφής την αφήνει τόσο κουρασμένη που πηγαίνει κατευθείαν στο σπίτι από τη δουλειά για ύπνο και δεν μπορεί να απολαύσει μια ενεργή κοινωνική ζωή.

«Ήρθα σήμερα στην κλινική για να λύσω ένα πρόβλημα που είχα από την ηλικία των τεσσάρων», είπε η Έμμα.

«Θα μου άρεσε να ξυπνήσω μια μέρα και να κάνω κλικ στα δάχτυλά μου και μπορώ να φάω ό, τι θέλω. Δεν μπορώ να δοκιμάσω νέα τρόφιμα, και μόνο η σκέψη να τα δοκιμάσω με αγχώνει και με κάνει νευρική. Νομίζω ότι ο στόχος μου θα ήταν να έχω ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα με την οικογένειά μου και να μην έχω πατατάκια και σκορδόψωμο την ημέρα των Χριστουγέννων. Είμαι απελπισμένη να ξεπεράσω αυτή τη φοβία όχι μόνο για την πνευματική και σωματική υγεία μου, αλλά και για τους φίλους και την οικογένειά μου».

Πώς και πότε ξεκίνησε η φοβία της με τα φαγητά

Η Έμμα φοβόταν να δοκιμάσει νέα τρόφιμα από μικρή, εξηγώντας ότι έχει «τρόφιμα ασφαλείας» που περιλαμβάνουν τσιπς, ψωμί και σάντουιτς με μαλακό τυρί».

«Στην ηλικία των τεσσάρων ετών, η μητέρα μου αντιμετώπιζε δυσκολίες με το να τρώω νέα τρόφιμα», είπε η Έμμα. «Με πήγαινε συνεχώς στους γιατρούς. Η μόνη απάντηση που έπαιρνε η μαμά μου ήταν “Είναι απλώς μια φάση που θα την ξεπεράσει” και εγώ τελικά δεν το έκανα. Ουσιαστικά είμαι 34 ετών και έχω διατροφική διαταραχή όπου δεν μπορώ να δοκιμάσω σωματικά νέα τρόφιμα».

Η Έμμα, η οποία αναγκάστηκε να έχει ξεχωριστό γεύμα την ημέρα του γάμου της καλύτερης φίλης της, ήξερε ότι η διατροφή της θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία της, παραδεχόμενη ότι θα «άλλαζε τη ζωή της» αν μπορούσε να δοκιμάσει διαφορετικά γεύματα.

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content