Οι γαλλικές αρχές ασφαλείας πρόλαβαν επίθεση κατά του Προέδρου Μακρόν

Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα Τρίτη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για ένα απροσδιόριστο σχέδιο επίθεσης εναντίον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε αξιωματούχος που πρόσκειται στην έρευνα.

Σύμφωνα με την πηγή οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας υποπτεύονται πως οι έξι συλληφθέντες είχαν ένα «αόριστο και ασαφές» σχέδιο για μια «βίαιη ενέργεια» εναντίον του Γάλλου προέδρου.

Οι έξι αυτοί άνθρωποι είναι μέλη της ακροδεξιάς, μια είδηση που δεν μπορεί ωστόσο να επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Οι έξι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ξεχωριστές περιοχές της Γαλλίας, στα διαμερίσματα της Ιζέρ, νοτιοανατολικά της Λιόν, του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και της Ιλ-ε-Βιλέν, βορειοδυτικά της πόλης Ρεν.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους συλληφθέντες ή πώς ήταν σε επαφή μεταξύ τους.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του, που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, ο Μακρόν προειδοποίησε για την απειλή που συνιστούν ακροδεξιά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας πως η αδιαφορία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία.

Πηγή: skai.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content