Έλλειψη βενζίνης στα πρατήρια της Βενεζουέλας, της χώρας με τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο

Η Βενεζουέλα, η χώρα με τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο, αντιμετωπίζει έλλειψη βενζίνης της τάξης του 80%, μια κατάσταση που έχει φέρει όλες τις περιοχές της χώρας στο χείλος του χάους.

Μολονότι η Βενεζουέλα έχει 18 διυλιστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο και 6 εντός της επικρατείας της, σήμερα οι περισσότερες πολιτείες της αντιμετωπίζουν μια έλλειψη βενζίνης που έχει ως αποτέλεσμα ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων στα πρατήρια.

Ο Γραμματέας της Ενιαίας Ομοσπονδίας Εργατών Πετρελαίου της Βενεζουέλας (Futpv) Iván Freites, επεσήμανε ότι οι ουρές αυτές οφείλονται στη χαμηλή παραγωγή καυσίμων.

“Δεν υπάρχει βενζίνη, η παραγωγή βενζίνης στη χώρα έχει ουσιαστικά παραλύσει. Το διυλιστήριο στο Amuay δεν έχει πρώτη ύλη παραγωγής… Ακόμη, το 70% της βενζίνης που παράγεται στη χώρα δεν μετατρέπεται σε τελικό καταναλωτικό προϊόν” όπως εξήγησε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο των εργατών πετρελαίου, η λίγη ποσότητα που παράγεται, εξάγεται σε χώρες όπως η Κούβα και η Κίνα σύμφωνα με τις απαιτήσεις διεθνών συμφωνιών της χώρας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content