Το VMRO διέγραψε τους 7 βουλευτές του που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας

“Ιστορική μέρα για την πΓΔΜ” χαρακτήρισε ο Ζόραν Ζάεφ τη χθεσινή, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων με την οποία εγκρίθηκε η Συνταγματική Αναθεώρηση στη γειτονική χώρα.

Αλλά, ενώ ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ευχαρίστησε τα «γενναία μέλη» του αντιπολιτευτικού VMRO-DPMNE, όπως επίσης και όσους βουλευτές και πολίτες τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, το VMRO-DPMNE απέπεμψε τους επτά βουλευτές του που ψήφισαν «ναι».

Η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής και πήρε αυτή την απόφαση.

«Οι επτά βουλευτές που ενήργησαν κόντρα στη θέση του κόμματος και των πολιτών απογοήτευσαν εμένα, το κόμμα και την πατρίδα. Πρέπει να ζήσουν με αυτό. Για αυτό η εκτελεστική επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και τους απέκλεισε από το κόμμα», δήλωσε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι.

Σε κάποιους από αυτούς, δήλωσε ο ίδιος, υποσχέθηκαν αμνηστία. «Ισως να έπεσαν και μετρητά στο τραπέζι, αλλά σαν άνθρωπος δεν μπορώ να δικαιολογήσω ή να κατανοήσω τις ενέργειές τους», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την ψηφοφορία το κόμμα είχε καταγγείλει ότι πρόσφεραν έως και 2 εκατ. ευρώ σε βουλευτές, προκειμένου να στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης.

Πηγή:  iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ