Το Ρέθυμνο υποδέχθηκε το EKO Ράλλυ Ακρόπολις

Με αφετηρία την Κρήτη, ξεκίνησε ένα δεκαήμερο πρόγραμμα προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Χθες το μεσημέρι η διοργάνωση έκανε “στάση” στο Ρέθυμνο, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου προκειμένου να ακούσει για την οδική ασφάλεια αλλά και για να θαυμάσει από κοντά πολλά παλαιά και κλασσικά αυτοκίνητα, αφού στο Ρέθυμνο ήρθε το «καραβάνι» κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών «Road Safety ΕΚΟ Acropolis Rally», αποτελούμενο από οχήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας (ΕΟ ΦΙΛΠΑ).

Μετά το Ρέθυμνο ακολούθησαν στασεις σε Σπήλι, Κόκκινο Πύργο, Μοίρες, Μάταλα, Αρχάνες και  σήμερα το βράδυ στην εκδήλωση του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί μια προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία, ώστε να καταδείξουν οι διοργανωτές, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιονάκης,πρόεδρος του εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων,  πόσο κρίσιμο είναι να ελαχιστοποιηθεί το χρονικό διάστημα  από τη στιγμή που συμβαίνει μια σύγκρουση μέχρι τη στιγμή που ο γιατρός μπορεί να περιθάλψει τον τραυματία.

“Ειδικά στην Κρήτη το μήνυμα της οδικής ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιονάκης.

Συνολικά 40 αυτοκίνητα και 20 κλασσικές μηχανές “εκτέθηκαν” στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη και είχαν την ευκαιρία οι ρεθυμνιώτες να τα δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν σε αυτά. Ο Τ. Φωτεινόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου ΕΟ ΦΙΛΠΑ, τόνισε πως από την Αθήνα έχουν έρθει 18 αυτοκίνητα, 10 μηχανες, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετέχουν οι Λέσχες Ηρακλείου και Χανίων με 10 αυτοκίνητα και 5 μηχανές η καθεμία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, τονίζοντας αμφότεροι τη σημασία της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς για τη μείωση των τροχαίων και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλούς Βόρειου Οδικού Άξονα στο  νησί

Μετά την Κρήτη, τη σκυτάλη θα πάρει η Αθήνα την παραμονή της έναρξης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στις 8 Σεπτεμβρίου, όπου στο περιστύλιο του Ζαππείου θα διενεργηθεί ανάλογη δοκιμή (crash test), παρουσία του προέδρου της FIA, Jean Todt.

Η καμπάνια Οδικής Ασφάλειας επικοινωνεί καλές πρακτικές με πρωταγωνιστές διάσημους αθλητές. Βασίζεται στα πρότυπα της παγκόσμιας καμπάνιας της FIA #3.500lives, που επικοινωνεί ότι κάθε 24 ώρες χάνονται παγκοσμίως 3.500 ζωές σε τροχαία δυστυχήματα. Δηλαδή τουλάχιστον δύο άνθρωποι κάθε λεπτό.

Οι δράσεις “Road Safety”, οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι την έναρξη του επομένου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τελούν υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με σκοπό να αναδειχθεί και το κοινωνικό «πρόσωπο» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παράλληλα με το αγωνιστικό και το τεχνολογικό.

«Τα ζητήματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης και της πολιτικής μας», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και τονίζει πως «ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η ανάπτυξή του, έχει αποδειχθεί παγκοσμίως, στις χώρες όπου ανθεί, ότι συνδέεται ευθέως με θετικές κοινωνικές συμπεριφορές στους τομείς της ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς. Επιδιώκουμε, λοιπόν, σε συνεργασία με τη FIA, μέσα από το Ράλλυ Ακρόπολις και τα άλλα μηχανοκίνητα γεγονότα που διοργανώνουμε στη χώρα, να αφυπνίσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να διαδώσουμε τα μηνύματα για τη ζωτική οδική ασφάλεια και συμπεριφορά».

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content