Συνεχίστηκαν οι επιτυχίες του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης.

 

Τις προηγούμενες ημέρες η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο (International Wheelchair Basketball Federation) κοινοποίησε στην Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.) έγγραφο με το οποίο ενημερώνει πως το μέλος του Συνδέσμου μας Ξυλάς Δημήτριος, διαιτητής Β Εθνικής Κατηγορίας, συμπεριλήφθηκε στους πίνακες Διεθνών Διαιτητών της IWBF Europe.

Η καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο είναι ένα αναπόσπαστο και ευαίσθητο κομμάτι της χαράς του σπορ και βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Απόδειξη αυτού είναι πως έχει ενταχθεί εδώ και πολλά χρόνια στα Παραολυμπιακά αθλήματα. Ο Δημήτρης Ξυλάς γίνεται διεθνής στο συγκεκριμένο άθλημα, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για τον ίδιο, όσο και το Σύνδεσμο μας.  Η επιλογή των υπευθύνων αποδεικνύει πως στο πρόσωπο του Δημήτρη βρήκαν έναν κατάλληλο διαιτητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σ’ ένα άθλημα το οποίο απολαμβάνει μεγάλη προβολή σε διεθνές επίπεδο. 

Ο Δημήτρης συμμετείχε με επιτυχία στις εξετάσεις που έγιναν το 2013 στο ΜΕΤΣ και χρίστηκε διαιτητής καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο. Τον Νοέμβριο του 2019 συμμετείχε σε Διεθνές camp που έγινε στο Vodice της Κροατίας, με την συμμετοχή υποψηφίων Διεθνών Διαιτητών απ’ όλο τον κόσμο. Τον περασμένο Ιούλιο συμμετείχε διευθύνοντας αγώνες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β Κατηγορίας που διεξήχθη από την I.W.B.F. Europe στο Σ.Ε.Φ.. Παράλληλα υπεβλήθη επιτυχώς σε γραπτές και αγωνιστικές εξετάσεις καθώς επίσης και αξιολογήθηκε σε τρεις αγώνες που συμμετείχε πιάνοντας το όριο που χρειαζόταν για να χρηστεί Διεθνής Διαιτητής Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο.      

Ευχόμαστε στον Δημήτρη Ξυλά θερμά συγχαρητήρια για την αξιολόγηση του, να είναι πάντοτε υγιής και να καταφέρει να πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα σε προσωπικό, επαγγελματικό κι αθλητικό επίπεδο. Με χαρά θα υπερηφανευόμαστε για την παρουσία του «δικού μας παιδιού» στα γήπεδα “Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο” σ’ όλο τον κόσμο κι ελπίζουμε να τον καμαρώσουμε σύντομα σε κάποια απ’ τις προσεχείς Παραολυμπιάδες. 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ.

                Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

           

                Μαχαιριανάκης Μιχάλης                   Χριστινάκης Επαμεινώνδας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content