Στο συνέδριο της Αγ. Πελαγίας TEDxAgiaPelagia ο Αντώνης Τσαπατάκης

Στο Δήμο Μαλεβιζίου για πρώτη φορά προετοιμάζεται το standard συνέδριο “TEDxAgiaPelagia”, που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πελαγία το Σάββατο 24.07.2021. Με κεντρικό θέμα «Ευφορία/Εuphoria» θα παρουσιάσει ομιλίες από σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους.

Αντώνης Τσαπατάκης – Σας συστήνουμε το πρώτο ομιλητή στο TEDxAgiaPelagia!

Ο Αντώνης Τσαπατάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Σε ηλικία πέντε ετών άρχισε να κολυμπά και στα 12 έγινε αθλητής της υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Το 2005 εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα χρόνο αργότερα λίγο έξω από την πισίνα όπου είχε περάσει τη μισή ζωή του, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του λόγω υπερβολικής ταχύτητας με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων του. Με δύναμη ψυχής σε λιγότερο από 9 μήνες μετά το ατύχημα, ξαναγύρισε στην πισίνα και το 2009 άρχισε να κολυμπάει για τον αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Μεγαλόνησος». Ο Τσαπατάκης δήλωσε ότι αυτό που τον οδήγησε πίσω στο κολύμπι ήταν η ανάγκη του για ανεξαρτησία.

Αγωνίζεται κυρίως στα 100μ. πρόσθιο, κατηγορίας SB4, έχει λάβει πολλά βραβεία σε εθνικό επίπεδο (κατέχει δύο εθνικά ρεκόρ), καθώς και σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Έχει στην κατοχή του πάνω από 20 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια. Η δύναμη, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στους Παραολυμπιακούς το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο, κερδίζοντας την 4η θέση στα 100μ. πρόσθιο SB4. Το 2015, έσπασε το Ευρωπαϊκό ρεκόρ και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) στη Γλασκώβη. O Τσαπατάκης συνεχίζει τη προετοιμασία του για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στην Ιαπωνία.

«Ευφορία/Εuphoria» το θέμα του “TEDxAgiaPelagia

Η ευφορία είναι μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα ευημερίας, ευτυχίας και ενθουσιασμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά κυρίως να προσδιορίσουν τι σημαίνει για αυτούς ευφορία και πως μπορεί να επιτευχθεί σε ένα αναπτυσσόμενο παραλιακό μέρος όπως η Αγία Πελαγία. Πως μπορεί να ισορροπήσει η ευφορία κατοίκων και επισκεπτών χωρίς καμία περιβαλλοντική έκπτωση; Με ποια μέσα μπορεί να συντελεστεί αειφόρος ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή στην Αγία Πελαγία? Είναι εύκολο ή δύσκολο?

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ