Σπυριδούλα Σπανέα-Η αθλητική συνάκτρια της “Καθημερινής” μιλά για τον αθλητισμό

Σπυριδούλα Σπανέα. Μία γυναίκα που ξεκίνησε το «ταξίδι» της από το Οίτυλο της Μάνης για να κατακτήσει την καταξίωση και την κορυφή στο δημοσιογραφικό λειτούργημα που επιτελείται στην Ελλάδα.

Η Μανιάτισσα αθλητικογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» βρέθηκε στην Κρήτη και παραχώρησε συνέντευξη στη “ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ”.

Η ίδια αναφέρθηκε στον αθλητισμό εν μέσω COVID-19, την πορεία του αλλά και για τις αλλαγές που εφερε η πανδημία στη ζωές αθλητών και φιλάθλων.

Η Σπυριδούλα Σπανέα αναφέρθηκε επίσης στο πώς ο αθλητισμός στην Ελλάδα πρέπει να εξυγιανθεί καθώς οι διακρίσεις είναι πολλές και πρέπει να έχουν διάρκεια αλλά και ποιές αλλαγές έρχονται.

Η Σπυριδούλα Σπανέα μίλησε για την πρόσφατη βράβευσή της, με το ανώτατο βραβείο του Ιδρύματος Μπότση ως αναγνώριση της ενδελεχούς έρευνάς της για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό, αλλά και τις συνεντεύξεις της με προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Γιουσέιν Μπολτ.

 

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στις 15 Ιανουαρίου 2020 στο Μέγαρο Σαρόγλου στην Αθήνα και η Σπ. Σπανέα είχε την ιδιαίτερη τιμή να παραλάβει το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη  Παυλόπουλο.

Το όνομα της, μάλιστα, γράφτηκε στην ιστορία του συγκεκριμένου θεσμού, καθώς αποτελεί την πρώτη αθλητική συντάκτρια που τιμήθηκε με την εν λόγω διάκριση.

Στη διάρκεια της συνέντευξης αναφερθηκε στην Κρήτη που όπως είπε εκτιμά για τους ανθρώπους, τα ήθη και της παραδόσεις της. Μάλιστα για το τέλος αφίερωσε μία μαντινάδα στην Κρήτη και τη Μάνη!

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ