Πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα το Karteros Beach Sports Center

Περισσότεροι από 900 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων βρέθηκαν τη Δευτέρα το πρωί στις υπερσύγχρονες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Καρτερού, με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος της δράσης «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center». Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες, έως και τις 21 Οκτωβρίου ώστε να γνωρίσουν όλοι οι μαθητές τα αθλήματα της άμμου.

Το πρόγραμμα, που είναι μια πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, διεξάγεται σε απόλυτη συνεργασία με τις διευθύνσεις Π.Ε. Ηρακλείου και Δ.Ε. Ηρακλείου, καθώς και με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» και του Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου.

Οι μαθητές, αρχικά, περιηγήθηκαν στους χώρους του Karteros Beach Sports Center και ενημερώθηκαν για τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων και τους επερχόμενους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023», που θα πραγματοποιηθούν στις 2-9 Σεπτεμβρίου του 2023.

Τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς καλωσόρισαν, στη συνέχεια, στην εγκατάσταση, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης Μπελαδάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Καραγιαννίδης, ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ. Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» Νίκος Νταμπακάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποδέχτηκε τους μαθητές και τους καθηγητές φυσικής αγωγής στην εγκατάσταση και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, λέγοντας:

 

«Σας καλωσορίζουμε στην υπερσύγχρονη αθλητική εγκατάσταση του Καρτερού. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και ιδιαίτερα τους γυμναστές μας  που συμμετείχαν ενεργά και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και την εκκίνηση αυτή της δράσης.

 

Σε αυτό το χώρο δημιουργήσαμε ένα μοναδικό κέντρο για τα παράκτια αθλήματα, ο οποίος ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του με την τέλεση μιας σειράς διοργανώσεων διαφόρων αθλημάτων και το Σεπτέμβριο του 2023 θα φιλοξενήσει μια μεγάλη αθλητική γιορτή τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023». Αυτός ο χώρος, εκτός από κέντρο των παράκτιων αθλημάτων στην Ελλάδα είναι διαθέσιμος και για όλους τους πολίτες, όπως βλέπετε συμβαίνει ήδη με αυτή τη δράση στην οποία συμμετέχετε κι εσείς.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο Beach Volley, το Beach Handbal, το Beach Soccer και το Beach Basketball, θεαματικά, όμορφα αθλήματα που θα λάβουν χώρα και στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

 

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε τα αθλήματα της άμμου και την εγκατάσταση του Καρτερού, αλλά και να διασκεδάσετε σε αυτές τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον «Έναν Χρόνο Πριν» από τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες».

 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η κορυφαία μαραθωνοδρόμος της χώρας μας, Μαρία Πολύζου: «Το Karteros Beach Sports Center είναι ανοιχτό για όλους σας, να το χαρείτε και απολαύσετε τη χαρά του αθλητισμού».

 

Το «παρών» στην έναρξη της δράσης έδωσαν ακόμα o Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, καθώς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των παραπάνω φορέων, αλλά και πλήθος μαθητών της Κρήτης.

 

Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά πέρασαν απ’ όλους τους σταθμούς, μυήθηκαν στα μυστικά των αθλημάτων της άμμου, δοκίμασαν τις ικανότητες τους και διασκέδασαν με την ψυχή τους!

 

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές Δ’, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων, καθώς και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content