Περιφέρεια και Δήμος Ηρακλείου για τον τελικό UEFA

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την παρακάτω
δήλωση:

«Η Περιφέρεια Κρήτης ζητεί από την ΕΠΟ την επιτακτική και ακλόνητη
στήριξη του Ελληνικού αιτήματος και όλων των τοπικών φορέων για την
διεκδίκηση διοργάνωσης του τελικού του UEFA EUROPA
CONFERENCE LEAGUE 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Η Περιφέρεια Κρήτης απευθύνει έκκληση ενότητας προς όλες τις
πλευρές για την επίτευξη του αρχικού κοινού στόχου που είναι η
κορυφαία διοργάνωση να διεξαχθεί στη χώρα μας».

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Ψήφισμα αναφορικά με τη διεκδίκηση από το Ηράκλειο, του τελικού του Europa Conference League, υιοθέτησε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Σε αυτό, επισημαίνεται ότι ο Δήμος έκανε όσα του ζητήθηκαν από την UEFA, ώστε ο φάκελος υποψηφιότητας να είναι άρτιος και χαρακτηρίζεται «εντελώς αναίτια» ενδεχόμενη απόσυρση της υποψηφιότητας. «Ο Δήμος Ηρακλείου δεν πρόκειται να μπει σε παιχνίδια σκοπιμοτήτων, ούτε θα επιτρέψει στην πόλη να πέσει θύμα τέτοιων πρακτικών», τονίζεται στο ψήφισμα, που ζητά από την ΕΠΟ να προχωρήσει κανονικά στη διεκδίκηση του τελικού.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

«Με αφορμή την φημολογία για την απόσυρση του φακέλου υποψηφιότητας του Ηρακλείου για την διοργάνωση του τελικού του Conference Cup 2022 ή 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στην συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου 2020, τονίζει ότι:

Ο Δήμος Ηρακλείου έκανε το καθήκον του στο ακέραιο, σε σχέση με όσα του ζητήθηκαν από την UEFA, ώστε ο φάκελος της υποψηφιότητας να είναι κατά το δυνατόν άρτιος.
Οι πιθανότητες ανάληψης της διοργάνωσης, σύμφωνα με όλες τις σχετικές πληροφορίες, είναι μεγάλες.
Η διοργάνωση του τελικού θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο Ηράκλειο, στην Κρήτη αλλά και στην Ελλάδα, σε επίπεδο προβολής και όχι μόνο.
Ως εκ τούτου ενδεχόμενη απόσυρση της υποψηφιότητας μοιάζει εντελώς αναίτια.
Ο Δήμος Ηρακλείου δεν πρόκειται να μπει σε παιχνίδια σκοπιμοτήτων, ούτε θα επιτρέψει στην πόλη να πέσει θύμα τέτοιων πρακτικών.
Για αυτό και ζητάμε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να προχωρήσει κανονικά στην διεκδίκηση του τελικού, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.
Χαμένη είναι μονάχα η μάχη που δεν δίνεις».

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ