Ο Μανώλης Ρασούλης επέστρεψε στη γειτονιά του

Κατά τη διάρκεια μιας σεμνής τελετής, έγιναν σήμερα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου τραγουδοποιού Μανώλη Ρασούλη, , πίσω από τη Θύρα 1 του γηπέδου ΟΦΗ, στα Καμίνια.

«Το πνεύμα του πατέρα μου, θα είναι εδώ και θα είναι χαρούμενος, εκεί που βρίσκεται», είπε μεταξύ άλλων η κόρη του τιμωμένου Ναταλία Ρασούλη που ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

Φανατικός ομιλίτης ο Ρασούλης, εκτός των άλλων έγραψε και τον ύμνο της ομάδας, γι’ αυτό και όλοι όσοι παρέστησαν σήμερα στα Καμίνια ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι.

Η Ναταλία Ρασούλη μπροστά στην προτομή του πατέρα της

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ αναφέρονται τα εξής:

“Ο Μανόλης Ρασούλης, έχει πλέον το δικό του χώρο, λίγα μέτρα από το Γεντί Κουλέ, όπου συνήθιζε να υποστηρίζει με πάθος, τον αγαπημένο του ΟΦΗ.

Ο μεγάλος συνθέτης, που έγραψε τον ύμνο του ΟΦΗ, αλλά και πολλά τραγούδια που αγαπήθηκαν και αγαπιούνται από όλους τους Ελληνες, επέστρεψε στο σπίτι του.

Στην συμβολή, των οδών Πετλέμπουρη και Ισαύρων πίσω από τη θύρα 1 του γηπέδου του ΟΦΗ, αποκαλύφθηκε η προτομή του (που χρηματοδότησε ο Αντώνης Παπαδάκης), ενώ και το μικρό πάρκο που την φιλοξενεί πήρε το όνομα του.

Λίγα μέτρα μακριά, επί της οδού Πετλέμπουρη, βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Μανόλη Ρασούλη και για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, επέλεξαν τον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να τιμήσουν τη μνήμη του Μανόλη Ρασούλη.

Μια προτομή, αλλά και μια φανέλα με το χαρακτηριστικό νούμερο 4, για τον μεγάλο στιχουργό, που είχε μεγάλη αγάπη στην ομάδα του, όπως αποκάλυψε βαθιά συγκινημένη η κόρη του, Ναταλία Ρασούλη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «ο πατέρας μου, λάτρευε την Κρήτη και τον ΟΦΗ. Τα χαρακτηριστικά του ήταν τρία. Ηταν Καζαντζακικός, Καζαντζιδικός και ΟΦΗτζής!».

Η Ναταλία Ρασούλη με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε ακόμη ότι «ο πατέρας μου λάτρευε την Κρήτη. Ηταν η μεγάλη του αδυναμία. Όπου βρισκόταν έλεγε, ότι είναι Κρητικός ελληνικής καταγωγής».

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης  είπε ότι «το στιχουργός είναι μάλλον πενιχρό για αυτόν. Είναι τιμή για το Ηράκλειο, να έχει ένα ποιητή. Ευτυχώς βρέθηκε ο ΟΦΗ και ο Αντώνης (Κοτσιφάκης), για να γίνει όλο αυτό».

Προσωπικές εμπειρίες, από τον Μανόλη Ρασούλη στα παιδικά του χρόνια, μοιράστηκαν στην εκδήλωση, κάτοικοι της περιοχής, παιδικοί του φίλοι, άνθρωποι με τους οποίους πήγαινε στο γήπεδο του ΟΦΗ, ψάχνοντας όπως όλοι ένα εισιτήριο, για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, ανέφερε ότι «αυτό που έκανε ο ΟΦΗ για τον Μανόλη Ρασούλη, είναι το ελάχιστο, που μπορούσε να γίνει».

Το μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Αντώνης Κοτσιφάκης, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον επιχειρηματία Αντώνη Παπαδάκη, ο οποίος χρηματοδότησε την κατασκευή της προτομής.

Στα εγκαίνια της προτομής, η οικογένεια του ΟΦΗ, ήταν παρούσα. Εκτός από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, που ήταν σύσσωμο, το «παρών» έδωσαν ακόμη ο Ιάσων Παπαστεφανάκης εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ο πρόεδρος των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΟΦΗ, Σήφης Κορωνάκης, οι παλιοί παράγοντες, Νίκος Δουλουφάκης, Αριστείδης Λεβεντάκης.

Ακόμη, παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εκπρόσωπος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, ο αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης , κάτοικοι της περιοχής των Καμινίων και φίλοι της οικογένειας Ρασούλη.

Στην αποκάλυψη της προτομής, όλοι φώναξαν «Αθάνατος!» και το «Ρασούλη, ζείς, για πάντα ΟΦΗτζής!» σε θερμά χειροκροτήματα και με πολύ συγκίνηση.”

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ