Ο Λ. Αυγενάκης για τη νεανική μοτοΟλυμπιάδα στη Μεγαλόπολη

-Με 129 συμμετοχές από 23 χώρες είναι όλα πανέτοιμα για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) 2021 στην πίστα της Μεγαλόπολης  

 

Όλα είναι πανέτοιμα για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) 2021, αυτό το σαββατοκύριακο 30 Ιουλίου και 1 Αυγούστου στην πίστα της Μεγαλόπολης με 129 συμμετοχές νεαρών αθλητριών και αθλητών σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών) από 23 χώρες (17 εξ αυτών από την Ελλάδα)!

 

Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, από τα σωματεία «Άρης Πεντέλης» και «ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης», σε συνεργασία με την Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης και της ΔΕΗ.  

 

Ήδη οι νεαροί συμμετέχοντες φτάνουν στην Ελλάδα για να εγκλιματιστούν εν όψει του συναγωνισμού, ο οποίος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονος και το θέαμα συναρπαστικό με τα δοκιμαστικά να διεξάγονται μεθαύριο Σάββατο και οι αγώνες ανά κατηγορία από την Κυριακή το πρωί.

 

«To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν μόνο αγώνα, είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα με ιδιαίτερη αίγλη, καθώς, εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών, μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών ομάδων τους» υπογραμμίζει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι: 

«το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross θα είναι μια σπουδαία διοργάνωση, όχι μόνο διότι προσφέρει πλούσιο θέαμα, αλλά και επειδή θα φιλοξενήσει εκατοντάδες ξένους, αναβάτες, τεχνικούς, επιτελείς και ομάδες, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή της Ελλάδας και της τοπικής οικονομίας. 

Μια σημαντική διοργάνωση που αφορά νέους αναβάτες και όπως ήδη γνωρίζετε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια, η οποία συνδέεται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. 

Άλλωστε, χώρες με υψηλά επίπεδα ενασχόλησης με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, βρίσκονται χαμηλά σε τροχαία ατυχήματα». 

 

Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ακόμα πως:

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι αγώνες κάνουμε μόνο σε ειδικά διαμορφωμένες και αδειοδοτημένες πίστες που πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας. Και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross (ΜΧ) θα διοργανωθεί φέτος στην πίστα Motocross στη Μεγαλόπολη, μια πίστα με διεθνείς περγαμηνές και βραβεύσεις στο παρελθόν.

Εστιάζουμε στην εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, μέσα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπου υπηρετείται με εξαιρετικό τρόπο η προβολή της Ελλάδας. 

Η επιτυχία της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί την αφετηρία μιας πολύ μεγάλης διεκδίκησης και φιλοξενίας παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότων.

 

Η εμπιστοσύνη μας και η στήριξή μας στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό δεν είναι καθόλου τυχαία. Έχουμε σχέδιο και όραμα. Κι αυτό, διότι πέρα από το σπουδαίο αγωνιστικό ενδιαφέρον, είναι το κατάλληλο μέσο προώθησης της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς».

 

«Η Μεγαλόπολη, η Αρκαδία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσελκύσει τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού απ’ όλο τον κόσμο το προσεχές σαββατοκύριακο με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας», επισημάνθηκε στη σχετική Συνέντευξη Τύπου για τη τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Στη Συνέντευξη Τύπου χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, η Πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ, Μαρία Τσεσμελή και εκπρόσωποι των σωματείων «ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης» και «Άρη Πεντέλης», που διοργανώνουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την άριστη οργανωτική και αγωνιστική διεξαγωγή του.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content