Λ. Αυγενάκης: «Μέριμνα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη»

Στα δεκάδες Έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των παραμελημένων για χρόνια αθλητικών εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και των Ολυμπιακών υποδομών στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Απόστολου Πάνα για τον προγραμματισμό κατασκευής προπονητηρίου ρίψεων στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε τον καθημερινό ζήλο των διοικήσεων και των εργαζομένων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης και στο Καυτανζόγλειο, επισήμανε τις ενεργειακές αναβαθμίσεις, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για Ποσειδώνιο, Νεάπολη και Μίκρα, μαζί με τα τόσα έργα συντήρησης στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, αλλά και όλο τον εκσυγχρονισμό στο Εθνικό Κολυμβητήριο, στο Αλεξάνδρειο, στη Σταυρούπολη και στο Καυτανζόγλειο.

Στο Καυτανζόγλειο, που μετά από πολλές αναβολές, ολοκληρώθηκε  από την εργολήπτρια εταιρία το Έργο της αντικατάστασης του ταρτάν του κεντρικού στίβου, κόστους 880.000€ και πλέον χρησιμοποιείται από την αθλητική οικογένεια της χώρας, με επόμενο στόχο την πλήρη αξιοποίησή του για να φιλοξενήσει εκ νέου σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που συνέβη τελευταία φορά το 2009!  Παράλληλα, εξελίσσονται και οι απαιτούμενες Μελέτες για την πυρασφάλεια και την ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά και την επέκταση του χώρου των ρίψεων.

Όσο για το θέμα της κατασκευής χώρου ρίψεων στο γήπεδο Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, προϋπολογισμού 350.000€, o κ. Αυγενάκης τόνισε ότι προγραμματίζεται η ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και κατασκευή ανοιχτού χώρου (προπονητηρίου) ρίψεων  ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου εντός του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ