Η «Διάσωση της Νεραυγής» της Ελπίδας Μηναδάκη ταξιδεύει στο Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου


 

Ο αθλητισμός είναι εφάμιλλος με αξίες όπως ευγενή άμιλλα, ομαδικό πνεύμα, φιλία, ελευθερία, δράση και παιχνίδι. Αυτά ακριβώς αποτυπώνονται μέσα από το νέο βιβλίο της συγγραφέως Ελπίδας Μηναδάκη «Η Διάσωση της Νεραυγής» από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, το οποίο φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων. Το βιβλίο προλόγισε η Αντιπρόεδρος του Ε.Α.Κ.Η κα. Έυα Σημαιάκη.

Μέσα από τις περιπέτειες ενός παιχνιδιάρικου δελφινιού, τα παιδιά μαθαίνουν για τους κινδύνους αιχμαλωσίας τους, αλλά και τις αξίες της ελευθερίας και της φιλίας. Μια υπέροχη ιστορία που μυεί τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των δελφινιών και τους μεταλαμπαδεύει αξίες ζωής! Ταυτόχρονα τονίζεται η αξία του να ακολουθεί κάθε πλάσμα το στοιχείο του…Όποιο κι αν είναι αυτό.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παιδαγωγηθούν, αλλά και να ψυχαγωγηθούν μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο, αφήγηση του παραμυθιού και δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν στην προστασία των δελφινιών και το περιβάλλον σε συνεργασία με το mydolphin club. Μέρος των Εσόδων διατίθεται στο Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος».

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΕΑΚΗ, κ. Λευτέρης Ζερβός, η Αντιπρόεδρος, κα. Ευαγγελία Σημαιάκη, ο Γραμματέας, κ. Μάνος Χουρδάκης, καθώς και το Μέλος Νίκη Χατζηπαπά, οι οποίοι φροντίζουν να αναδεικνύουν τέτοιες ενέργειες σε κάθε ευκαιρία. Σημαντική παρουσία έδωσαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΚΥΚΡ.  

Αξίζει να αναφέρουμε τις εγκάρδιες ευχές που μετέφερε ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κύριος Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή για παρόμοιες, μελλοντικές δραστηριότητες που πυροδοτούν το πνεύμα μέσα από τη δράση!ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content