Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: “Χρυσή” η Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο με επίδοση ρεκόρ

Η Ελίνα Τζένγκο έφερε στην Ελλάδα ένα νέο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου κάνοντας προσωπικό ρεκόρ. Στην κορυφή ξανά ο ελληνικός ακοντισμός, στη διοργάνωση, για πρώτη φορά μετά το 2002 και την Μιρέλα Μανιάνη.

Η εντυπωσιακή Ελίνα Τζένγκο πήρε το χρυσό μετάλλιο, στον τελικό του ακοντισμού, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, φίλησε το ταρτάν και πήρε αγκαλιά την ελληνική σημαία, γεμάτη χαρά.

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στον τελικό του ακοντισμού. Η πρώτη της βολή έστειλε το ακόντιο στα 60,82 μ.. ενώ στη δεύτερη της προσπάθεια είχε 65.81μ. (βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ και έβαλε… άγχος στον ανταγωνισμό).

Η Ελίνα Τζένγκο επέλεξε να αφήσει την τρίτη της προσπάθεια, έκανε 59.40μ στην 4η, ακύρωσε την 5η της προσπάθεια και είδε τον ανταγωνισμό να μην μπορεί να την νικήσει, περνώντας έτσι στο λαιμό το χρυσό μετάλλιο.

Η Ελίνα Τζένγκο πήρε έτσι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση, μετά το 2022 και την Μιρέλα Μανιάνη και έφερε στην Ελλάδα το 4ο χρυσό και 5ο συνολικά μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Μονάχου.

newsit.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content