Αμεση αντίδραση Αυγενάκη στο επαπειλούμενο Grexit από τον WADA
Επείγουσα συνάντηση είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, με τους Ιωάννη Αγγελή, διευθυντή του “Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ” και Δημήτρη Κλέτσα, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».
Αντικείμενό της, το τελεσίγραφο του World Anti-Doping Agency (WADA), περί άμεσης άρσης της πιστοποίησης του ελληνικού εργαστηρίου, αφού, επί 13 μήνες τώρα, δεν έχει συμμορφωθεί στα διεθνή στάνταρ (ISL).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί – Ντόπινγκ είχε διαπιστώσει τη δραματική μείωση σε εξειδικευμένο προσωπικό (υποστελέχωση στο 50%), τον ξεπερασμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις εξοπλισμό και την έλλειψη επικυρώσεων, για τις μεθόδους επιβεβαίωσης απαγορευμένων ουσιών, και είχε δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μερικών μηνών για να διορθωθεί η δομική ανεπάρκεια.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη και στο “SOS” του “Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ” κλήθηκε πλέον να ανταποκριθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου.
Ο κ. Αυγενάκης, λοιπόν, ζήτησε να προωθηθεί άμεσα η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με κεντρικό άξονα την υπαγωγή του εργαστηρίου στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, εξέλιξη η οποία, μαζί με την απαραίτητη χρηματοδότηση, θα λύσει τα ζητήματα ISL, απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο τιμωρίας της χώρας από τον WADA.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ