Αισιοδοξία για τη δικαίωση του ΟΦΗ – Εκδικάσθηκε η έφεση

Εκδικάσθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ η έφεση του ΟΦΗ, κατά της πρωτόδικης ποινής υποβιβασμού της ομάδος. Πρόκειται για μια μεγάλη μάχη για δικαίωση του ΟΦΗ, για την έκβαση της οποίας είναι διάχυτη η αγωνία, αλλά και η αισιοδοξία ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Στο πλευρό του ΟΦΗ βρέθηκαν, εκτός από τη διοίκηση με τον πρόεδρο Μιχάλη Μπούση και τους Άντζελο Παλυβό, Ηλία Πουρσανίδη και Γιώργο Σαμαρά, οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης και Σωκράτης Βαρδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, ο Α’ αντιπρόεδρος Πλούταρχος Κουτεντάκης, ο πρόεδρος της Δαμάστας Αντώνης Παπαδάκης, κ.α.

Επίσης, το νομικό επιτελείο του ΟΦΗ με τους Ιάσωνα Παπαστεφανάκη, Λεωνίδα Κοτσάλη και Αργύρη Λίβα, και ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί νομικά τον πρ. πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο.

Η διαδικασία άρχισε με τους εκπροσώπους του Απόλλωνα Σμύρνης να επιχειρούν να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση, κάτι όμως που απέρριψε το δικαστήριο.

Ακολούθως, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς του ΟΦΗ να καταθέσει ως μάρτυρας ο Πρόεδρος Μιχάλης Μπούσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα εκδοθεί σήμερα, αλλά θα γίνει γνωστή μετά από μια εβδομάδα περίπου.

Τί είπε ο Πρόεδρος Μιχάλης Μπούσης

Καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου ο πρόεδρος του ΟΦΗ Μιχ. Μπούσης είπε μεταξύ άλλων ότι το όνειρό του ήταν να κάνει κάτι ωραίο στην Ελλάδα. Και πρόσθεσε ότι πολλοί τον απέτρεπαν, λέγοντάς του να έρχεται μόνο για διακοπές.

“Αν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το θέμα, δε θα αγόραζα την ομάδα, πρόσθεσε. Τώρα προχωράμε έτσι. Αν είναι να πέσουμε αγωνιστικά, ας πέσουμε, αλλά όχι για αυτό το λόγο. Ως Έλληνας, θέλω να κάνω το καλύτερο για την πατρίδα μου”.

Στο σημείο αυτό ο δικαστής έθιξε όσα ανακοίνωσαν οι οργανωμένοι ότι δεν θα επιτραπεί στην εθνική ομάδα να ξαναπαίξει στο Ηράκλειο, τονιζοντας ότι “η Εθνική ομάδα πρέπει να αγωνίζεται παντού”.

Ο κ. Μπούσης απάντησε απέσως λέγοντας ότι “αυτή είναι και η επιθυμία των ανθρώπων του ΟΦΗ”.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε στην αγόρευση του μεταξύ άλλων ότι το παιγνίδι ΟΦΗ-Αιγινιακός το Νοέμβριο του 2017 ουδέποτε απασχόλησε στοιχηματικά. Άλλωστε, ο περυσινός ΟΦΗ είχε τέτοια δυναμική, που δε χρειαζόταν να εμπλακεί σε στημένο παιχνίδι.

Κοντά στον ΟΦΗ ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης που δήλωσε:

«Είμαστε στα καλά και στα δύσκολα δίπλα στην ομάδα μας! Αργά ή γρήγορα η ομάδα μας θα δικαιωθεί! Είμαστε δίπλα στον ΟΦΗ, την διοίκηση του και τους φιλάθλους που έχουμε μια διαχρονική σχέση».​

Η ακροαματική διαδικασία κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, με καταθέσεις από μάρτυρες και αγορεύσεις από τους συνηγόρους.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο πρόεδρος της έδρας Γεράσιμος Διονυσάτος ενημέρωσε τους διαδίκους ότι έχουν προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα ως την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Η απόφαση αναμένεται σύντομα, ίσως και μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, πιθανοτερο όμως είναι να εκδοθεί την άλλη βδομάδα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ