Ξαφνικά, παραμονές εκλογών, θυμούνται τις… ασφαλτοστρώσεις

Του Κώστα Τριγώνη

Ευτυχώς που γίνονται κάθε 4 – 5 χρόνια εκλογές, αλλιώς οι δρόμοι όλων των οικισμών θα ήταν μονίμως αδιάβατοι! Ενώ, λόγω των εκλογών, και όσο πλησιάζουν οι κάλπες, οι δημοτικές αρχές ανασκουμπώνονται κι αρχίζουν να ρίχνουν με πυρετώδεις ρυθμούς ασφαλτικά και τσιμέντα, μπας και παρουσιάσουν κάποιο “έργο” στους δημότες τους…

Αυτή η τακτική είναι δυστυχώς πάγια. Την ακολουθούν με σταθερότητα και επιμονή οι περισσότερες δημοτικές αρχές.

Η “πλάκα” είναι πως όταν πέφτουν ασφαλτικά, και επειδή συνήθως τα κονδύλια είναι περιορισμένα, δημιουργούν περισσότερες αντιπάθειες, παρά συμπάθειες. Τον δήμαρχο (των προεκλογικών αυτών “έργων”) τον χειροκροτούν οι κάτοικοι των δρόμων όπου έπεσε άσφαλτος, ενώ στρέφονται εναντίον του οι δημότες όλων των υπόλοιπων δρόμων και παραδρόμων!

Όσο για τα τσιμέντα, εκεί γίνεται το “έλα να δεις”! Πολλές φορές, αντί για δρόμους, τα τσιμέντα προορίζονται για αυλές σπιτιών, ιδιωτικές βίλες, και όπου αλλού έχουν δώσει υποσχέσεις οι ρέκτες δημοτικοί άρχοντες.

Τα θυμήθηκα όλα τούτα, με αφορμή μια χθεσινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, που “διαφημίζει” την συγκεκριμένη προεκλογική κακή συνήθεια των αιρετών, να ρίχνουν ασφαλτικά ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές. Λες και δεν είχαν στη διάθεσή τους τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να το κάνουν…

Να και η σχετική, “αναγκαία” φωτογραφία, πάνω στην αχνιστή άσφαλτο (περίπου σαν… αναστενάρηδες), για να αποδείξουν, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, την πιστή τήρηση του… προεκλογικού “εθίμου”.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, το “έθιμο” αυτό δεν “αναβιώνει” μόνο στο Μαλεβίζι, αλλά και σε πολλούς άλλους Δήμους… Νυν και αεί, στις παραμονές των εκλογών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content