Το Κράτος μας έπιασε αδιάβαστους…

Του Κώστα Τριγώνη

Υπάρχει κανείς που δεν θέλει να αξιοποιηθεί η αξιολογότατη ακίνητη περιουσία της πρώην Βάσης των Γουρνών, προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας του τόπου; Όχι, βέβαια. Αυτό θάπρεπε να έχει γίνει από καιρό.

Άριστες οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, του Ενυδρείου και για την χρήση κάποιων από τα υπάρχοντα κτίρια. Αλλά, δεν αρκούν. Αποτελούν “σταγόνα στον ωκεανό”. Όλες οι άλλες εγκαταστάσεις είναι πλέον λεηλατημένες…

Κάναμε το ΔΕΚΚ και το Ενυδρείο, στεγάσαμε κάποια σχολεία και υπηρεσίες. Πέραν τούτου, ουδέν!.. Τα τελευταία δέκα – δέκα πέντε χρόνια, κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το γενικότερο θέμα του χώρου. Καμία προετοιμασία δεν έγινε, καμιά ιδέα δεν προκρίθηκε, καμία μελέτη δεν συντάχθηκε.

“Μα, ο χώρος ήταν δεσμευμένος από το κράτος”, αντιτείνουν κάποιοι.

Αυτό, δεν αποτελεί πρόκριμα για τις εξελίξεις, που θα μπορούσαν κάλλιστα να επηρεαστούν, αν εκδηλωνόταν έμπρακτο ενδιαφέρον από τους τοπικούς φορείς, και ιδιαίτερα από την Περιφέρεια Κρήτης.

Να το πούμε καθαρά και ξάστερα: Δυστυχώς, στο θέμα της Βάσης Γουρνών, το κράτος μας έπιασε αδιάβαστους!

Έτσι, το μόνο που απέμεινε σαν λύση, είναι να παραδοθεί ο χώρος σε ιδιώτες επενδυτές, που σίγουρα θα ενδιαφερθούν και θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αξιοποίησή του.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο Περιφερειάρχης με τους εκπροσώπους της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, συμφωνήθηκε να γίνει αυτό ακριβώς που κακώς δεν έγινε μέχρι σήμερα: Θα εκπονηθεί μελέτη για την αξιοποίηση της έκτασης των 51 στρεμμάτων..

“Κάλλιο αργά, παρά ποτέ”, μπορούμε να πούμε. Τουλάχιστον, τώρα η σοβαρή αυτή υπόθεση θα αρχίσει να κινείται. Κι έχει ο Θεός!..

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ