Τι με ενοχλεί στο εμβόλιο…

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Είμαι προβληματισμένη με το όλο θέμα του εμβολίου. Από πολλές απόψεις.

Αλλά αυτό στο οποίο επιλέγω να σταθώ, είναι το εξής: πρώτη φορά ακούω πως επιχείρημα για να κάνεις ένα εμβόλιο, είναι για να μπορείς να πηγαίνεις σινεμά, καφετέριες, θέατρο, διακοπές και οτιδήποτε άλλο.

Δε συνάντησα κανέναν δικό μου γνωστό που να μου είπε πως παρακινήθηκε να το κάνει από ουσιαστικό ενδιαφέρον για την υγεία του. Όλοι το έπραξαν για να μπορούν να μετακινούνται, να συνεχίσουν να έχουν κοινωνική ζωή και δραστηριότητες.

Άλλη προτεραιότητα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος που υποβάλλει τον εαυτό του σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη. Να παραμείνει υγιής. Και αυτή η απόφαση να είναι ελεύθερη, με γνώση και των θετικών και των αρνητικών εκτιμήσεων.

Στο συγκεκριμένο εμβόλιο, το πράγμα αλλάζει. Ο ένας το κάνει για να πάει στην καφετέρια, ο άλλος για να πάει διακοπές, ο άλλος για να μπορεί να σπουδάσει. Πού είναι λοιπόν, ο βασικός λόγος; Δεν υπάρχει η επιθυμία να κάνεις μία ιατρική πράξη για λόγους υγείας; αλλά ένας φόβος ότι αν δεν το κάνεις, θα στερηθείς σημαντικές προσωπικές ελευθερίες. Πόσο άσχημο να προσπαθείς να εξαγοράσεις τους νέους ανθρώπους με ένα ποσό της πλάκας, όταν το ίδιο ποσό δεν ενδιαφέρθηκες να το δώσεις ποτέ στα παιδιά που λιποθυμούσαν από την πείνα;

Προσωπικά, πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η πίεση με τη στέρηση των προσωπικών ελευθεριών, οι μισοί που προχώρησαν στην πράξη του εμβολιασμού, δε θα το έπρατταν. Οι περισσότεροι που έκαναν το εμβόλιο, δε θα ήθελαν να προχωρήσουν σε τρίτη δόση; τι θα συμβεί, άραγε, σε αυτή την περίπτωση;

Αν και από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος, προβληματίζομαι για το αύριο. Ένα αύριο που βλέπω θολό και δυσοίωνο από πολλές απόψεις..

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content