Τα γεγονότα στον Έβρο μας άνοιξαν επιτέλους τα μάτια

Του Κώστα Τριγώνη

Τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο έδωσαν αφορμή στη μεγάλη πλειοψηφία του  Ελληνικού λαού να εκφράσει τα πατριωτικά του αισθήματα και τη θέλησή του να φυλαχθούν, επιτέλους, τα σύνορα της χώρας μας, που τα τελευταία χρόνια ήταν διάτρητα. Όποιος ήθελε έμπαινε, όποιος ήθελε έβγαινε, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Μεγάλη ευθύνη δυστυχώς για το κατάντημα αυτό, είχε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξεχνά κανείς την προκλητική συμπεριφορά κάποιων υπουργών, που έδειχναν να… χαίρονται όταν έβλεπαν τις καραβιές των λαθρομεταναστευτών να καταφθάνουν στις παραλίες των νησιών μας και ακολούθως να… “λιάζονται” και να “εξαφανίζονται”. Aυτές οι αστειότητες δημιούργησαν κλίμα εφησυχασμού, που έρριχνε στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Ακολούθησε ένα μεγάλο φαγοπότι από τις ΜΚΟ που στήθηκαν ανεξέλεγκτα, για να καταβροχθίσουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έστελνε η Ε.Ε, για δημιουργία υποδομών, που ποτέ δεν δημιουργήθηκαν… Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να διερευνηθούν, αλλά δεν είναι του παρόντος.

Αυτό που τώρα επείγει, είναι να σταματήσει επιτέλους αυτό το κακό. Να αποκρουστούν οι ανεξέλεγκτες ροές λαθρομεταναστών. Αν κρίνουμε από όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στον Έβρο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται με αποφασιστικότητα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, έκτισε ένα αδιαπέραστο τείχος στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ικανό να αποτρέψει τη μαζική εισβολή των “μεταναστών”.

Όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται, μας επιτρέπει να ξεχωρίσουμε κι εκείνους που τάσσονται κατά της παρεμπόδισης εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Υπάρχει ένας αριθμός Ελλήνων πολιτών, που αν μπορούσαν, θα πήγαιναν στον ΄Εβρο και θα άνοιγαν διάπλατα τις πύλες εισόδου στους εισβολείς.

Γιατί αισθάνονται έτσι, μόνο εκείνοι ξέρουν. Άλλοι το κάνουν για να… αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, φοβούμενοι πως επειδή η συγκεκριμένη πολιτική της προστασίας των συνόρων επικροτείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, θα χάσουν τα όποια δικά τους λαϊκά ερείσματα. Άλλοι το κάνουν επειδή δηλώνουν “διεθνιστές”, και υποστηρίζουν πως τα ελληνικά εδάφη δεν είναι μόνο δικά μας, αλλά πρέπει να τα… μοιραστούμε με τους λαθρομετανάστες που θα… αφομοιωθούν εδώ και θα γίνουν κι αυτοί Έλληνες! Η ηλιθιότητα ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι πολυπρόσωπη.

Βέβαια, επειδή προς το παρόν έχουμε πετύχει να παρεμποδίσουμε τη μαζική εισβολή των λαθρομεταναστών, δεν σημαίνει πως κερδίσαμε τον… πόλεμο. Μια πρώτη μάχη κερδίσαμε. Απομένουν πολλά να γίνουν ακόμη. Ο κακός γείτονας θα επιμείνει. Και θα μεταχειριστεί τα πάντα για να μας προκαλέσει ζημιά.

Εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες μέσα σε κλίμα ομόνοιας και σύμπνοιας, απομονώνοντας ή έστω ξεμπροστιάζοντας όσους δρουν αντεθνικά σ’ αυτή τη δύσκολη φάση που περνά η πατρίδα μας. Τους δούρρειους ίππους πρέπει να τους περιορίσουμε στους στάβλους τους, αντί να τους επιτρέπουμε να κάνουν ιπποδρομίες.

Η Ελλάδα δίδει σήμερα ένα τραχύ και δύσκολο αγώνα εθνικής επιβίωσης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν την αναγνώριση, τη στήριξη  και την αγάπη του συνόλου των Ελλήνων. Η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει και απαιτούν οι περιστάσεις και έτσι πρέπει να συνεχίσει, με ακόμα περισσότερο δυναμισμό. Οπότε δικαιολογημένα αισθανόμαστε σήμερα αισιόδοξοι.

Όσο για εκείνους που βυσσοδομούν για τον έλεγχο των συνόρων μας, να καθίσουν στα αυγά τους και να μη μας προκαλούν. Γιατί έχει και η υπομονή τα όριά της!

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ