Συστρατεύονται όλοι οι Έλληνες στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

Του Βαγγέλη Καρκανάκη(*)

Είναι μεγάλη η δοκιμασία που αντιμετωπίζει αυτό τον καιρό η ανθρωπότητα, λόγω του κορωνοϊού. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, λαοί και κυβερνήσεις αγωνίζονται με όλα τα μέσα, για να αντιμετωπίσουν το κακό και να περιορίσουν τις τραγικές επιπτώσεις του.
Μέσα σ’ αυτή την παγκόσμια λαίλαπα, η Ελλάδα δεν ήταν δυνατό να μην επηρεαστεί. Όμως, κατά γενική παραδοχή, η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, από πλευράς  αντιμετώπισης του συγκεκριμένου κινδύνου.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντέδρασε χωρίς χρονοτριβή, αλλά με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Από την πρώτη στιγμή έπραξε  και εξακολουθεί να πράττει, όλα όσα επιβάλλουν οι δύσκολες περιστάσεις.
Ίσως για πρώτη φορά, η Ελλάδα δεν έπεται, αλλά προηγείται των δυσμενέστατων εξελίξεων. Δεν αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή αλλά προς μίμηση παγκοσμίως σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.   Ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις αξίων επιστημόνων, που έχουν επιλεγεί να πλαισιώσουν τα Κυβερνητικά επιτελεία, έχει πετύχει προς το παρόν να περιορίσει δραστικά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Με την ομόθυμη και ενεργό συμπαράσταση του Ελληνικού λαού, με πλήρη αξιοποίηση και συνεχή ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού  και με υποδειγματικό συντονισμό, δημιούργησε ένα ισχυρό δίκτυ προστασίας, απέναντι στην εξάπλωση της νόσου.
Οι Έλληνες, υπακούοντας στις υποδείξεις της υπεύθυνης Κυβέρνησής μας και του άξιου επιστημονικού δυναμικού που την πλαισιώνει, αισθάνονται σήμερα την βεβαιότητα πως η χώρα μας ακολουθεί τον ορθό δρόμο, που όσο το δυνατόν συντομότερα, θα την απομακρύνει από τις συμπληγάδες του απειλητικού παγκόσμιου εφιάλτη.
Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι, στην ενωτική έκκληση πανεθνικής συσπείρωσης που από την πρώτη στιγμή απηύθυνε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού από όλα τα κόμματα, έχει ανταποκριθεί θετικά. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ο πολιτικός κόσμος στην συντριπτική του πλειοψηφία αναγνωρίζει τις αποφασιστικές και επιτυχείς κυβερνητικές παρεμβάσεις, επικροτεί τα σκληρά μέτρα που επέβαλαν οι περιστάσεις και ακολουθεί παράλληλο δρόμο με εκείνο που έχει χαραχτεί, για να εξέλθει η χώρα μας από την σοβούσα κρίση, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιες αποκρουστικές και διχαστικές παραφωνίες, οι οποίες όμως απομονώνονται ηθικά και πολιτικά. Η συντριπτική πλειοψηφία απομονώνει και περιθωριοποιεί  όσους αδίστακτους, γραφικούς  και ανεγκέφαλους επιχειρούν, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ενσπείρουν ζιζάνια και να μεταδώσουν στην ευαισθητοποιημένη ελληνική κοινωνία, τη δική τους σύγχυση.
Παρακολουθούμε όλοι με προσοχή τις εξελίξεις και προσπαθούμε, με τον δικό του τρόπο ο καθένας, να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των κινδύνων.
Ως μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, αλλά και ως Έλληνες πολίτες, αισθανόμαστε υπερήφανοι για τις άοκνες και επιτυχείς προσπάθειες της Κυβέρνησής μας, που στις δύσκολες τούτες στιγμές, απέδειξε την υπευθυνότητα, την σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητά της.
Αισθανόμαστε όμως υπερήφανοι και ευγνώμονες ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας , του ΕΚΑΒ, της 7ης ΥΠΕ, τα Σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν στις απαραίτητες για την μη παράλυση του Κράτους δομές, υπηρεσίες και καταστήματα.
Συγχαίρουμε το λαό του Ηρακλείου για την υποδειγματική συμπεριφορά του. Και τον καλούμε να συνεχίσει με την ίδια πίστη, υπομονή και επιμονή, τις προσπάθειες που σύντομα θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την παγκόσμια αυτή υγειονομική κρίση, για να συνεχίσουμε δυναμικά την πορεία αναδημιουργίας και ανασυγκρότησης της Χώρας μας με μπροστάρη την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον άξιο Πρωθυπουργό ΟΛΩΝ των Ελλήνων Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

(*)  Ο κ. Βαγγέλης Καρκανάκης είναι Πρόεδρος της Νο.Δ.Ε. Ηρακλείου 
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ