Προφητικά λόγια

Tης Ελένης Μανιωράκη - Ζωϊδάκη(*)

«ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ, ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

 Πυθία χωρίς καπνό η Ψαρούδα Μπενάκη χρησμοδοτεί τα μέλλοντα. Στον πρόεδρο Δημοκρατίας μιλούσε,αλλά στην πραγματικότητα απευθυνόταν σε εμάς, μα πού χαμπάρι εμείς. Μα τώρα  τα ζούμε όλα αυτά και μάλιστα διευρυμένα.

Μπροστά μας ανοίγεται ένα μέλλον το οποίο ταυτίζεται με τις πιο ζοφερές στιγμές του σήμερα. «Τα κουτσομπολίστικα λόγια) που   κάποιοι ψεκασμένοι  διέσπειραν. επαληθεύονται .  Ένας πόλεμος υβριδικός που δυστυχώς  η απαρχαίωση του ανθρώπου, που τόσα χρόνια προωθούν με σύστημα και αποκορύφωμα τον φόβο μέσω μιας επιδημίας, επετεύχθη Και τα παρακάτω είναι νόμοι που ψηφίστηκαν από τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκες.
*Είσοδος λαθρομεταναστών  (δήθεν πρόσφυγες) με σκοπό την αλλοίωση του Ελληνικού στοιχείου στην μορφή, στην σκέψη, στην ψυχή.
*Πολυπολιτισμική παιδεία. Η ελληνική παιδεία όχι απλά πλήττεται ,αλλά εξαφανίζεται. (Δεν χρειάζονται πατριωτισμοί και εθνική υπερηφάνεια, και περασμένα μεγαλεία).
* Κατάργηση  Θρησκευτικών τελετών,  Εθνικών εορτών και παρελάσεων.
* Κατάργηση των πολιτιστικών, παραδοσιακών, πολιτισμικών εκδηλώσεων
*Κατάργηση ή αλλοίωση της ελληνικής ιστορίας.
*  Εισαγωγή στην τηλεκπαίδευση και στην τηλεργασία.
*Εισαγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής και απελευθέρωσης  των μαθητών (μέσω slides).
*Προώθηση των ΛΟΑΤΚΙ  (Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος, Τρανς) με τρόπο που να γίνονται πρότυπα.
*Επιβολή μιας νέας παγκόσμιας διαφορετικής κανονικότητας..
Όλα τούτα  επιτυγχάνονται όταν η διαμόρφωση των ατόμων να ξεκινάει από την ώρα που γεννιούνται, με τη συρρίκνωση των έμφυτων ικανοτήτων τους. Συγχρόνως δημιουργούνται οι  προϋποθέσεις, ώστε η πρόσβαση στην πραγματική γνώση να γίνει ολοένα δυσκολότερη για τους πολλούς.
Ένα ακαλλιέργητο άτομο έχει στενό ορίζοντα σκέψης και όσο η σκέψη του περιορίζεται σε ασήμαντες ασχολίες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εξεγερθεί.  Για να καταπνιγεί κάθε εξέγερση  αρκεί να δημιουργηθούν εξαρτήσεις τόσο ισχυρές ώστε η ιδέα και μόνο της εξέγερσης να μην έρχεται στο μυαλό κανενός. Δυστυχώς το πέτυχαν. Ο μαζάνθρωπος  είναι σχεδόν  έτοιμος αφού    ό,τι απειλεί να τον αφυπνίσει πρέπει να διακωμωδηθεί, να καταπνιγεί, να καταπολεμηθεί. Κάθε θεωρία που   αμφισβητεί το σύστημα   καταδικάζεται ως ανατρεπτική και τρομοκρατική, το ίδιο κι εκείνοι που την υποστηρίζουν. Τα αποκτηθέντα δικαιώματα κάθε είδους εξαφανίζονται με τρόπο θα ‘λεγα μαγικό κι η ανθρωπότητα αμαχητί πορεύεται στην μετάνθρωπο εποχή.
Κλαίω για τα παιδιά που τους έκλεψαν το μέλλον.

 

 

(*) Η κ. Ελένη Μανιωράκη – Ζωϊδάκη είναι δασκάλα, λογοτέχνις

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ