Ποια είναι η θέση της Περιφέρειας Κρήτης για τη Μακεδονία;

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός(*)

Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τις δημόσιες εμφανίσεις του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη με υπηρεσιακούς παράγοντες, πολιτιστικούς συλλόγους , φορείς , είδα και συναντήσεις με κάποια αθλητικά σωματεία.

Σε μια από αυτές τις συναντήσεις του χάρισαν μια φανέλα με το όνομα του με το νούμερο δέκα, λέγοντας ότι ο ίδιος αντιπροσωπεύει την Εθνική Κρήτης.
Παίρνοντας λοιπόν αφορμή από αυτή την βράβευση θέλαμε να επισημάνουμε στον κ.Περιφερειαρχη, ότι η τιμητική θέση που κατέχει μετά την ψηφο του Κρητικού λαού είναι και πολιτική.
Το αναφέρω αυτό επειδή ο Περιφερειάρχης θα έπρεπε να φορά και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας παίρνοντας θέση για ένα σοβαρό εθνικό θέμα όπως είναι η συμφωνία των Πρεσπών και συνολικά το ζήτημα της Μακεδονίας.
Θεωρώ ότι είναι εξόχως υποκριτική η στάση του για ένα θέμα που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη , επειδή οι συμπατριώτες μας Κρητικοί το βλέπουν με ιδιαίτερη ευαισθησία , ένα παραπάνω από την μεγάλη συμμετοχή των Κρητών προγόνων μας στην  συμμετοχή στο Μακεδονικό  αγώνα και στην απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Ίσως όμως η επιλογή του περιφερειάρχη για στήριξη από αυτούς που συμφώνησαν , υπέγραψαν και ψήφισαν την συμφωνία των Πρεσπών , δεν του επιτρέπει να είναι εκφραστής της  πλειοψηφίας του λαού.
Όμως καλό είναι να γνωρίζει ο τοπικός άρχοντας, πως όταν πηγαίνεις ενάντια στη βούληση του λαού , έρχεται η ώρα των εκλογών που αποκαθιστά την τάξη.
Γιατί καλές είναι οι βραβεύσεις και οι φωτογραφίες και οι δημόσιες σχέσεις , όταν όμως είναι ανάγκη σύγκρουσης για τα συμφέροντα και τα εθνικά ιδεώδη του λαού, πρέπει να δίνεις το παρών και όχι να έχεις ηχηρή απουσία.
Οι πολιτικές στηρίξεις και άλλες εξαρτήσεις δεν πρέπει να αποτελούν τροχοπέδη όταν πρόκειται για εθνικά συμφέροντα και εθνική αξιοπρέπεια.
Όμως η πολιτική της σιγής, της αδιαφορίας και της συμπόρευσης με εθνομηδενιστες, δείχνουν ενοχή και αποδοχή.
Έρχονται στιγμές που ο πολιτικός ηγέτης όταν υπάρχει θέμα εθνικής συνείδησης και πέρα από οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα , να έχει  σε υψηλοτερη θέση το εθνικό καθήκον και την έκφραση ξεκάθαρης γνώμης , παρα οτιδήποτε διαφορετικό   που σημαίνει συμπόρευση και συνενοχή.
Όμως ο κ. Αρναουτάκης έδειξε την προτίμηση του με την επιλογή του να είναι υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ,  μη λαμβάνοντας υπόψη προκειμένου της επανεκλογής  του τίποτα και κανέναν , οπότε καλό είναι ο λαός να το λάβει σοβαρά υπόψη του και να τον πληρώσει βάση των πεπραγμένων του.

 

(*) O κ. Αιμίλιος Παττακός είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ