Περί τρωκτικών και κατσαρίδων

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Περί κατσαρίδων και τρωκτικών.

Ή αλλιώς ο πολιτικός πολιτισμός

να μην γίνεται αδυναμία.

Για όσους δεν διάβασαν την είδηση η Αλεξία Έβερτ έγραψε απαξιωτικά σχόλια στο Φεις Μπουκ( όχι ανάρτηση σχολίασε ποστ δημοσιογράφου) για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ οι οποίοι αψήφισαν τις απαγορεύσεις για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.
Τα σχόλια αυτά που δεν συνάδουν ούτε με τον αστικό πολιτισμό ούτε με την ευγενή ιδεολογική πάλη.
Ήταν λοιπόν μονόδρομος για τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να ζητήσει την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ απο την αντιδημαρχια.
Οι πολιτικοί και τα στελέχη που κατέχουν δημόσια θέση έχουν την υποχρέωση να είναι προσεκτικοί στις εκφράσεις τους και πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν στα μέσα δικτύωσης ή στα κλασσικά ΜΜΕ.
Η συντηρητική παράταξη ανέκαθεν υπήρξε αυστηρή με τα στελέχη της όταν αυτά ξέφευγαν από τον πολιτικό διάλογο ή όταν εκφραζόταν μίσος ή φανατισμός.
Τα παραδείγματα και τα ονόματα αρκετά αυτών που έχουν διαγραφεί για μια άστοχη δήλωση , μια δήλωση μίσους , για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κλπ.
Ιδιαίτερα στην περίοδο όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρόεδρος στη ΝΔ το πλαίσιο έγινε ακόμα πιο αυστηρό και χαρακτηκαν ακόμη πιο αυστηρές γραμμές ως προς τη δημόσια εκφορά λόγου.
Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ότι παραφωνίες πρέπει να τιμωρούνται ας πάμε και στην άλλη πλευρά.
Ας ξεκινήσουμε από την παραδοχή ότι ενώ σαν παράταξη είμαστε πολλοί αυστηροί ως προς τα στελέχη μας και δε σηκώνουμε λάθη και παραφωνίες και από την άλλη επιτρέπουμε με τη χαλαρότητα και την αδιαφορία που μας διακρίνει , η άλλη πλευρά να εκφράζεται όπως καταλαβαίνει , να χρησιμοποιεί εκφράσεις μίσους , να ομιλεί απαξιωτικά , να εύχεται ψοφο, να απειλεί και να υβρίζει ασυστολως.
Οι χαρακτηρισμοί του τύπου λαμόγια , κλέφτες , δωσιλογοι , γερμανοτσολιάδες, ακροδεξιοί , προδότες και ότι άλλο απαξιωτικό επίθετο σκεφτούν οι συμπολίτες μας αριστεροί περνούν αναπαντητοι .
Τα παραδείγματα πολλά με πιο πρόσφατο αυτό του βουλευτή του ΚΚΕ που μίλησε για πολιτική μ@@#@#α μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο και όμως πέρασε στα ψηλά.
Δεν είναι λίγες οι φορές όπου στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ,του ΚΚΕ , ή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει μίσος , έχουν στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους , έχουν δημιουργήσει διχασμό με τις ιδέες τους και οι δηλώσεις ή τα σχόλια τους περνούν απαρατήρητα.
Σαν να παραδέχεται η κεντροδεξιά παράταξη ότι η αριστερά έχει το ακαταλογιστο που της δίνει το δικαίωμα να μονοπωλεί τον πολιτικό διάλογο με μίσος και απαξίωση των αντίπαλων .
Αν φερομασταν με την ίδια αυστηρότητα όπως φερομαστε στα στελέχη μας ο Κυρίτσης , ο Πολακης , η Βουνατσου , ο Μπάρκας , ο Μπαλαουρας, ο Αρβανίτης που αποκάλεσε μ@@@κ@ το Σαμαρά και πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ο Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ να λέει ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να μεταναστεύσει , θα έπρεπε όχι μόνο να διαγραφούν από το κόμμα τους αλλά έπρεπε και να εξωστρακιστουν.
Όταν από το στόμα του πρώην πρωθυπουργού ακούστηκε η φράση αφήστε τα σκυλιά να αλυχτανε το καραβάνι προχωρά , ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν , ραντεβού στα γουναραδικα , θα σας θάψω τρία κάτω από τη Γη , θα σας στήσουμε κρεμάλες μόνο πολιτισμένο πολιτικό λόγο δεν το λες.
Το γεγονός ότι η αριστερά αψηφά τους νόμους τους κάνει λάστιχο φέρνοντας τους στα μέτρα της , με το πρόσφατο παράδειγμα τις παράνομες συγκεντρώσεις στο Πολυτεχνείο, δημιουργεί αντιδράσεις και το αίσθημα της αδικίας στους νομοταγείς πολίτες.
Η πολιτεία έχει την ευθύνη να τηρεί την ισονομία ειδικότερα σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε τώρα γιατί τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, η αίσθηση ατιμωρησίας και ασυδοσίας δημιουργεί το αίσθημα της αδικίας.
Καλώς λοιπόν οι παραφωνίες ελέγχονται με τα ανάλογα μέτρα αλλά αν δεν απαιτεις ανάλογες τιμωρίες στις παρεκτροπές της αριστεράς , αν δεν σηκώσεις συντεταγμένα με όλα τα στελέχη σου τις αστοχίες και τις προκλήσεις των αντιπάλων σημαίνει ότι ή δεν μπορείς να αντιδράσεις ή τις αποδέχεσαι δημιουργώντας στεναχωρημένους και απογοητευμένους ψηφοφόρους που συν τω χρόνω ψάχνουν λύσεις για να καλύψουν το κενό που δημιουργείται.
Τελειώνοντας θεωρώ ότι για να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός και ήπιο και χωρίς παρεκτροπές κλίμα , χρειάζεται όλες οι πλευρές να συμφωνούν στους κανόνες παιχνιδιού .
Αν η μία πλευρά παραβιάζει συνεχώς την άτυπη συμφωνία και άλλη το δέχεται αυτό δεν ονομάζεται πολιτικός πολιτισμός αλλά αδυναμία.
ΥΓ
Μπράβο στον Άδωνη Γεωργιάδη που με θάρρος βγήκε να στηρίξει την Αλεξία Έβερτ η οποία δεν είχε δώσει δικαίωμα για αρνητική κριτική έως τώρα και κάποιοι με περισσή ευκολία έχουν πέσει στο φαινόμενο της ανθρωποφαγίας.
ΥΓ2
Οι χθεσινοβραδινες επιθέσεις του Ρουβίκωνα στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ αποδεικνύουν ότι η Αλεξία μπορεί να ήταν υπερβολική δικαιώνεται όμως.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ