Ούτε μέλος της Ε.Ε ούτε σουλτάνος!

Του Δρος Δημήτρη Δακανάλη

Πριν από ένα χρόνο ο Ερντογάν ήθελε να γίνει η Τουρκία μέλος της Ε.Ε, αφού δεν τον δέχονται άλλαξε ρότα και θέλει τώρα να γίνει σουλτάνος στους μουσουλμάνους όλου του κόσμου.

Προσπαθεί  να βρίσκει μουσουλμανικούς θύλακες φτωχών ανθρώπων σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου και προσπαθεί με ποικίλης μορφής προπαγάνδα να τους ξεσηκώνει σφετεριζόμενος  ακόμα και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Δυστυχώς όμως γι αυτόν ούτε στην Ε.Ε τον δέχονται αλλά ούτε και σουλτάνος θα γίνει, γιατί  η δύση γνωρίζει πολύ καλά πως μια μεγάλη Τουρκία με ένα τέτοιο ηγέτη θα γυρίσει πολύ πίσω τον πολιτισμό της Ευρώπης και θα απειληθεί άμεσα και η ασφάλεια της, αλλά ούτε και σουλτάνος δεν πρόκειται να γίνει γιατί ο ισλαμικός κόσμος υποτελής τον 21ον  αιώνα των επιθυμιών του Ερντογάν δεν γίνεται.  

Στις αμφισβητήσεις του για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην στεριά και την θάλασσα δεν περιμέναμε την συγκατάθεσή του, οι συμφωνίες πιο άξιων ηγετών πριν από αυτόν έλυσαν τις διαφορές μας.

  Τα συμφέροντα της Ελλάδας ως χώρα της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ αλλά και ως χώρα που ο πολιτισμός  της απετέλεσε  την μήτρα  του δυτικού πολιτισμού ταυτίζονται και με τα σημερινά συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ε.Ε και η Ελλάδα θα είναι όπως πάντα  ακρίτας της Ευρώπης και ο φύλακας των αξιών του δυτικού κόσμου μας. 

Κέρδος θα είναι  στους δύο λαούς Έλληνες και Τούρκους να ζούνε ειρηνικά σαν δυο καλοί γείτονες.

 Ο Ερντογάν με τις απειλές πολέμου τα προσωπικά συμφέροντα του εξυπηρετεί για την διατήρηση του στην εξουσία και ουδόλως ασχολείται για την ευημερία του Τουρκικού λαού, τουναντίον επιδεινώνει την φτώχια και των δύο λαών Τούρκων και Ελλήνων δίδοντας το ψωμί των παιδιών τους στους εμπόρους πλοίων και αεροπλάνων.

Κάποιες  χώρες της δύσης  συνεχίζουν ακόμα να τον χαϊδεύουν για διακρατικά τους συμφέροντα όμως δεν θα περάσει πολύς καιρός και θα δουν το σφάλμα τους.

Πρέπει ακόμα να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι πως ο Ερντογάν έχει ανθρώπινες ζωές που ανώδυνα τις προσφέρει στους πολέμους για την ικανοποίηση της αλαζονείας του, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες αξιολογούν διαφορετικά την ζωή των πολιτών τους. 

Οι Τούρκοι πολίτες πρέπει να τον απομακρύνουν από την εξουσία πριν οι δύο λαοί εξαθλιωθούν οικονομικά προς όφελος άλλων, αγοράζοντας την φονική πραμάτεια τους εξαιτίας των αλαζονικών φιλοδοξιών ενός νέου ιδιόρρυθμου φασίστα.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ