Όχι νερό στο μύλο της ανθελληνικής προπαγάνδας

Του Δημ. Κων.  Σαρρή, πρ. Νομάρχη Ηρακλείου

To 2009, σε Επίσημη Δημόσια παρουσίαση ενός βιβλίου του ΕΒΕΗ,  σαν κεραυνός εν αιθρία  μας αιφνιδίασε η παρισταμένη ,τότε , Δ/ντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού , δηλώνοντας χωρίς καμία τεκμηρίωση ότι ‘’Οι Μινωίτες δεν ήσαν Έλληνες και , μάλιστα ότι ‘’οι Μινωίτες ήσαν Σημιτικό φύλο’’.        προσβάλλοντας τον Κρητικό λαό, δηλώνοντας ατεκμηρίωτα ότι, οι πρόγονοι του, για τους οποίους υπερηφανεύεται δικαιολογημένα δεν ήσαν Έλληνες …….

Επικαλέστηκε για αυτή δε την παραδοξολογία ,μία αόριστη ανακοίνωση του αρχαιολόγου κ. Ναυπλιώτη στο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο του 2006, κατά την παρουσίαση της οποίας αναφέρθηκε στην ανάλυση του DNA σκελετών Μινωιτών και Αχαιών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει γενετική συγγένεια μεταξύ των δύο πληθυσμιακών αυτών ομάδων, αποσιωπώντας ότι υπάρχουν άλλες αναλύσεις DNA ,ιδιαίτρα του μεγάλου Γενετιστή Σταματογιαννόπουλου του Πανεπιστημίου του ΣΗΑΤΛ. που εξετάζοντας το DNA σκελετών Μινωιτών γνωμάτεσε ότι ΑΧΑΙΟΙ και ΜΙΝΩΙΤΕΣ έχουν κοινό Παππού τον ΜΙΝΩΑ ,και ότι οι ΜΙΝΩΙΤΕΣ είναι οι πρώτοι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ,  Αλλά   από πότε μια ανακοίνωση  σε συνέδριο αποτελεί ιστορικά ντοκουμέντο, ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι απλά συμβάλλει στην ιστορική έρευνα.?????

Βέβαια «η Αρχαιολογία είναι μία επιστήμη που εξελίσσεται συνεχώς με νέα δεδομένα, νέες μεθοδολογικές και θεωρητικές ερμηνείες, προσεγγίσεις και ερευνητικές τεχνικές που δημιουργούν ένα πολυδιάστατο και συνεχώς ευμετάβλητο ορίζοντα».

Είναι όμως ευρέως αποδεκτό  ότι οι λαοί του Ελλαδικού χώρου πριν την άφιξη των Ελλήνων ονομάζονται Πρωτοέλληνες, ανάμεσα στους λαούς αυτούς συγκαταλέγονται και οι Μινωίτες( δηλαδή οι ΠΕΛΑΣΓΟΙ των Αρχαίων Ελλήνων)

«Τα πρώτα αναμφισβήτητα τεκμήρια κατοίκησης της Κρήτης χρονολογούνται στις αρχές της νεολιθικής περιόδου (αρχές της 7ης χιλιετίας π. Χ.) και προέρχονται από την Κνωσό το 6800 π.Χ.

Το θέμα θεωρείται ανοικτό. Πρίν δε την ολοκλήρωση των Ερευνών οποιαδήποτε άποψη είναι πρόωρη και έωλη.

Είναι δε γεγονός ότι  «ως Σημίτες χαρακτηρίζονται οι λαοί που έζησαν στην Αραβική χερσόνησο, στην Μεσοποταμία, στη Σύρο – Παλαιστίνη και στην Αιθιοπία».

Στο λεξικό, όμως, του ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ στην σελίδα 921 αναφέρονται δύο ερμηνείες της λέξης Σημίτης, ως εξής: 1) Μέλος της φυλής από την ομάδα φυλών της νοτιοδυτικής Ασίας, που περιλαμβάνει Άραβες και Εβραίους, 2) Ειδικότερα όμως ΕΒΡΑΙΟΣ.

Ο όρος λοιπόν σημίτης υπονοεί κατά βάση τον Εβραίο, άλλωστε προέρχεται από το όνομα του γενάρχη των Εβραίων ΣΗΜ.

.Όμως προς τι αυτός ο διαχωρισμός; Εμείς υπερασπιζόμαστε την Ελληνικότητα των Μινωιτών και θεωρούμε ότι δεν έχουν καμία σχέση ούτε με  τους Άραβες, ούτε με τους Σημίτες, όπως αναφέρει στην ιστορία της Κρήτης ο κ. Θεοχ. Δετοράκης, (σελίδα 23).    Ο δε ΣΤΡΑΒΩΝ έγραψε  ότι <<ΟΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΗΣΑΝ ΕΤΕΟΚΡΗΤΕΣ(Δηλαδή αυτόχθονες Κρήτες) ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΕΣ>>

ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ της Ελληνικότητας των ΜΙΝΩΙΤΩΝ   αναφέρουν,επίσης, ότι οι μύθοι του ΜΙΝΩΑ,του ΔΑΙΔΑΛΟΥ και του ΙΚΑΡΟΥ.κλπ  δεν τεκμηριώνουν την Ελληνικότητα των Μινωιτών, αλλά την σύζευξη και την δημιουργική συνύπαρξη ανθρώπων και πολιτισμών << σ’ ένα περιβάλλον χωρίς αυστηρά καθορισμένα σύνορα»

Με τις καινοφανείς αυτές απόψεις τους διαγράφουν  με μία μονοκονδυλιά όλη την Ελληνική Μυθολογία, αυτό το αριστούργημα της Ελληνικής Γραμματείας, που συνόδευσε ανά τους αιώνες έναν υπέροχο πολιτισμό τον Ελληνικό αν και ΞΕΧΝΟΎΝ ότι «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΔΣ ΜΝΗΜΕΣ>>.

που γαλούχησαν γενιές και γενιές Ελληνόπαιδων ,είναι η συμπυκνωμένη μνήμη του λαού μας, οι θρύλοι και οι παραδόσεις του που μας κράτησαν ζωντανούς ως Έθνος παρά τους πολλούς αιώνες σκλαβιάς .

Ανεξάρτητα ,όμως, από την έκβαση της Επιστημονικής Αρχαιολογικής  Ερευνας,οι παράδοξες απόψεις των ΑΡΝΗΤΩΝ   μπορούν να αποβούν εθνικά επιζήμιες, βασισμένες σε ημιτελείς ιστορικές έρευνες, που τα συμπεράσματα τους αλληλοσυγκρούονται με κάποιες άλλες έρευνες άλλων ερευνητών,καθόσον οι  απόψεις τους αυτές προσομοιάζουν με την προπαγάνδα <<σκοτεινών κύκλων >>που επιβουλεύονται την Ελληνικότητα της Κρήτης και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις,παλαιότερα, ότι δήθεν υπάρχει αυτονομιστικό κίνημα στο νησί.

Και  με τις καινοφανείς θεωρίες αυτές μπορεί να χορηγήσουν , άθελα η ηθελημένα ,«θεωρητικό ιδεολογικό υπόβαθρο» στους ύποπτους κύκλους της ανθελληνικής αυτής εκστρατείας  >>.

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content