Ο Δήμος Ηρακλείου δεν είναι “παίξε, γέλασε”!

Άρθρο "ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ"

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αν όλοι όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Ibis για την “επίσημη πρώτη” του Γιάννη Κουράκη, θα τον ψηφίσουν κιόλας. Αν θα στηρίξουν την πρωτοβουλία και τη νέα δημοτική παράταξή του. Ο κόσμος πάντως, ήταν πολύς. Και η σύνθεσή του άξια προσοχής και μελέτης.

Κατ’ αρχήν, ήταν εκεί το “όλον ΠΑΣΟΚ”. Ήταν και γνωστοί νεοδημοκράτες αρκετοί. Οι αυτοδιοικητικοί περίσσευαν. Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, επίσης.

Ήταν μια επίδειξη δύναμης αυτού που ο Γιάννης Κουράκης αντιπροσωπεύει. Και ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην Δήμαρχος μίλησε για τους νέους σχεδιασμούς του. Έθεσε ανοικτά τους νέους στόχους του. Απάντησε, με τον δικό του τρόπο, σε όσους φιλοδοξούν να διεκδικήσουν τη Λότζια για τη νέα τετραετία.

Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι μακριά. Αλλά δεν είναι και κοντά. Μέχρι το Μάϊο, σίγουρα θα μεσολαβήσουν πολλά. Ο “Κλεισθένης”, με τα τερτίπια του, ενισχύει τις διεκδικητικές ορέξεις. Αλλά, “Κλεισθένης” είναι αυτός, θα κλείσει και αρκετά σπίτια!

Να δούμε, ποιοί θα αντέξουν μέχρι το τέλος. Να δούμε, πόσοι και ποιοί, από τους σημερινούς “διεκδικητές”, θα φθάσουν μέχρι τις κάλπες. Δεν είναι κακό να είναι πολλοί. Αυτό που εμάς ενδιαφέρει, είναι να είναι καλοί. Ικανοί να αντέξουν το τεράστιο βάρος ενός Δήμου, όπως είναι ο Δήμος Ηρακλείου. Γιατί, φοβούμαστε ότι κάποιοι έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις και τις δυνατότητές τους… Ο Δήμος Ηρακλείου, δεν είναι “παίξε, γέλασε”!

Από αυτή την άποψη, η χθεσινοβραδινή κοσμοσυρροή ίσως βοηθήσει κάποιους να αναθεωρήσουν τις όποιες αποφάσεις και να ξαναχαράξουν ρεαλιστικότερα την πορεία τους.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ