Να παταχθεί σκληρά η ανομία και η αναρχία!

Του Κώστα Τριγώνη

Όλοι επισκεπτόμαστε κατά καιρούς την Αθήνα, για διάφορους λόγους. Και βλέπουμε με τα μάτια μας πώς έχει καταντήσει, τα τελευταία χρόνια.

Φοβάται όλος ο κόσμος να περάσει από την Ομόνοια και τους γύρω δρόμους, που σου δημιουργούν την εντύπωση πως δεν βρίσκεσαι στην Ελλάδα, αλλά σε κάποια τριτοκοσμική χώρα της κεντρικής Αφρικής ή της Άπω Ανατολής.

Συμμορίες διακινούν τα ναρκωτικά, όπως οι ντελιβεράδες τα φαγητά, τους καφέδες ή τα σουβλάκια. Κλέφτες, πορτοφολάδες, μαχαιροβγάλτες, πιστολάδες, μαφιόζοι και όλα τα παρεμφερή “ευγενή επαγγέλματα”, προκαλούν το φόβο και τον τρόμο των περαστικών.

Έχουμε κι εμείς εδώ, στην επαρχία, παρόμοια “λουλούδια”, αλλά τα όσα γίνονται στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, δεν συγκρίνονται. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί το σημερινό δημοσίευμα της ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ, με αφορμή το χθεσινό έγκλημα στην Ομόνοια.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση, δια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εμφανίζεται αποφασισμένη να πατάξει όλο αυτό το απαίσιο πλέγμα της ανομίας και της αναρχίας και να επαναφέρει την τάξη (και) στο κέντρο της Αθήνας.

Είμαστε βέβαιοι πως οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες αυτές θα συναντήσουν την έντονη αντίδραση κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με πρώτο και καλύτερο τον “βαθύ” ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνει τον προστάτη των “φτωχών, ταπεινών και καταφρονεμένων”, αλλά ουσιαστικά ανέχεται, αν δεν ενισχύει, γενικώς, την αταξία και την αναρχία, για να μπορεί να ψαρεύει στα θολά και επικίνδυνα νερά τους.

Αλλά είμαστε επίσης βέβαιοι, πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τα διάφορα αλλοπρόσαλλα κηρύγματα και τον άκρατο λαϊκισμό που τα συνοδεύουν, και θα πράξουν με επιμονή, με αντοχή, με πείσμα και αποφασιστικότητα, το χρέος τους προς την ελληνική κοινωνία που υπηρετούν. Απαίτηση των πολιτών είναι σήμερα η σκληρή πάταξη της ανομίας και της αναρχίας και η αποκατάσταση της ησυχίας, της τάξης και της ασφάλειας.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ