Μεταναστευτικό: Κάντε αυτό που υποσχέθηκε η ΝΔ στο πρόγραμμα της

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Αφορμή για αυτό το κείμενο μου δόθηκε από την ραγδαία αύξηση της εισόδου μεταναστών τον Ιούλιο του 2019 σε ποσοστό αύξησης 120% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018.
Επίσης οι φωτογραφίες από το χώρο της ΔΟΥ  Μυτιληνης που αποθανάτισαν εκατοντάδες μετανάστες στην ουρά για απόκτηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ δημοσίων εγγράφων.
Μάλιστα  πριν λίγες μέρες η ευρωβουλευτής  της ΝΔ κ.Ελιζα Βοζεμπεργκ θορυβημένη από αυτήν την απότομη αύξηση έκανε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα , τονίζοντας ότι συνεπικουρούμενες από τόν καλό  καιρο οι ροές ενδέχεται να αυξηθούν περισσότερο .
Ζητά δράση από την ΕΕ για ίση κατανομή των προσφύγων  μεταξύ των κρατών μελών και όχι στην υπερσυσωρευση μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας.
Ζήτησε την αλληλεγγύη και την προσοχή των εταίρων γιατί το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας αλλά της ΕΕ συνολικά.
Αφού λοιπόν αναφέραμε το θέμα ας θυμηθούμε τις κύριες υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ασφάλεια με περισσότερη αστυνόμευση και πρόσληψη ειδικών φρουρών , αστυνομικούς στους δρόμους και σε καίρια τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία , μείωση φόρων και ΕΝΦΙΑ, άρση ασυλίας στα Πανεπιστήμια , επιτελικό κράτος , χρησιμοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για τη μετάβαση στη νέα εποχή, δημογραφικό με επίδομα γέννησης 2000€ για κάθε παιδί και φύλαξη των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων από είσοδο μεταναστών με άμεση απέλαση όσων δεν δικαιούνται ασύλου.
Όλα αυτά που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης άμεσα τα έκανε πράξη εκτελώντας κατά γράμμα το πρόγραμμα του κάνοντας τους εχθρούς και φίλους εντός και εκτός Ελλάδας να παραδεχτούν την ποιότητα και την ετοιμότητα της κυβέρνησης του.
Για το μεταναστευτικό μάλιστα τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης του ανακοίνωσε σειρά μέτρων που θα ανακουφιζαν τα νησιά και τη χώρα γενικότερα.
Υποσχέθηκε φύλαξη των συνόρων από λιμενικό και ένοπλες Δυνάμεις μαζί με συνεργασία της Frontex.
Γρήγορη απόφαση για όσους μετανάστες δικαιούνται ασύλου και προώθηση στην Τουρκία .
Επίσης η αποσυμφόρηση των νησιών που πλήττονται άμεσα από το πρόβλημα  μαζί με δημιουργία νέων δομών κλειστού τύπου.
Αυτες περίπου ήταν οι  υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ένα πρόβλημα που είναι αρκετά πιο σύνθετο από όσο μπορούμε εμείς να αντιληφθούμε.
Σίγουρα όμως αυτό που επιθυμούμε είναι να μπουν όρια και διαχωριστικές γραμμές  σε σχέση με την ασκούμενη πολιτική στο παρελθόν,  ώστε έτσι να φανεί πραγματικά η αλλαγή σκέψης και πράξης σε σχέση με το μεταναστευτικό  από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Πρέπει πραγματικά η αποτρεπτική πολιτική με τη φύλαξη των συνόρων να είναι ξεκάθαρη και χωρίς εξαιρέσεις με ισχυρή βούληση για φύλαξη των συνόρων για να δοθεί μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους Τουρκία , ΕΕ , μετανάστες , ΜΚΟ που λειτουργούν ανεξέλεγκτα  ακόμα όμως και στο προσωπικό του Λιμενικού σώματος και των Ενοπλων Δυνάμεων ότι η τωρινή κυβέρνηση έχει διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημα.
Ξεκάθαρες οδηγίες στα στελέχη που επωμίζονται της φύλαξης για την ασκούμενη πολιτική με βάρος στην αποτροπή εισόδου.
Πίεση λοιπόν στην ΕΕ με συνεχείς αναφορές των θεμάτων που αφορούν το μεταναστευτικό και με καταγγελτικη διάθεση για το δυσανάλογο βάρος που έχει επωμιστεί η χώρα.
Απαίτηση αλληλεγγύης από τα κράτη μέλη με ουσιαστική βοήθεια και ανάληψη ευθυνών στο μέγεθος που αναλογεί σε κάθε χώρα.
Άμεση και με συνοπτικές διαδικασίες απόδοση δικαιώματος ασύλου σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται με επαναπροώθηση στη χώρα εξόδου σε αυτούς που δεν δικαιούνται ασύλου.
Γρήγορο ξεκαθάρισμα στον πραγματικό πρόσφυγα με τον οικονομικό μετανάστη .
Η πλημμελής φύλαξη  και η απάθεια από το Ελληνικό κράτος αποθρασσυνουν τον μετανάστη αφού θεωρεί την είσοδο στη χώρα κάτι το απλό και το εκμεταλλεύεται.
Άμεσο ξεκαθάρισμα των πολλών ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά και στη χώρα γενικότερα και ασχολούνται με το μεταναστευτικό και λειτουργούν χωρίς κρατικό έλεγχο ,  άλλες φορές παράνομα και σαν πρόδρομοι  και προπομποί  των μεταναστών σαν να βρίσκονται σε χώρα υπό ελεγχόμενη κυριαρχία.
Ο ρόλος πολλών από τις ΜΚΟ πέρα από το μανδύα του ανθρωπισμού κρύβεται λαθρεμπόριο , εμπόριο ελπίδας και ανθρώπινου πόνου και σίγουρα δεν βάζουν πάνω από όλα το εθνικό καλό αλλά δρουν για δικά τους συμφέροντα ή των απεσταλμένων τους.
Ο κόσμος λοιπόν που έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη εντολή διακυβέρνησης με το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων ετών πιστεύοντας τις εξαγγελίες του σε όλους τους τομείς που προανέφερα και που ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει το έργο  του κανοντας πράξη τις  υποσχέσεις του , θα επιθυμούσε τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα στην άμεση επίλυση των προβλημάτων του μεταναστευτικού.
Υ.Γ.:
Θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επίσημες επισκέψεις του στη Γαλλία με τον πρόεδρο Εμμανουελ  Μακρόν καθώς και στη Γερμανία με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να θέσει το θέμα στην πραγματική του διάσταση.
Να κάνει γνωστό στους συνομιλητές του ότι οι εποχές που η Ελλάδα προσκαλούσε τους μετανάστες για να λιαστουν και μετά να χαθούν τελείωσε.
Όπως τελείωσε και η εποχή του δήθεν ανθρωπιστή Τσίπρα ο οποίος επέτρεψε να στοιβάζονται χιλιάδες  άνθρωποι μετανάστες  ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς δομές και υποδομές μόνο και μόνο για να ευχαριστήσει ένα κομματικό κοινό με ιδεοληψίες.
Πιστεύουμε ο πρόεδρος της ΝΔ να κάνει πραγματικές διαπραγματεύσεις και όχι σαν αυτές του πρώην πρωθυπουργού που όποτε διαπραγματευόταν  με τους εταίρους η χώρα φορτώνονταν με ένα ακόμη προβλημα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ