Η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης να καθαρίσει το χώρο της!

Του Κώστα Τριγώνη
Πως υπάρχει πρόβλημα με κάποιους φανατικούς αντιεμβολιαστές (και) στο χώρο της Εκκλησίας, το ξέρουμε όλοι. Δυστυχώς, υπάρχουν και εδώ κάποιοι “ψεκασμένοι”, που μπορεί να λένε και να διαδίδουν ανοησίες και φαντασιοπληξίες, όμως επηρεάζουν αρκετό κόσμο της Εκκλησίας και πολλούς Μοναχούς και Μοναχές, να μην εμβολιαστούν.

Το πρόβλημα έχει οξυνθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε υποχρεώθηκε η ίδια η Ι. Σύνοδος να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλοντας ένα συγκεκριμένο ιερέα που “υπηρετεί” (όπως “υπηρετεί”),  σε ενορία της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο οποίος έχει από πολύν καιρό υπερβεί τα εσκαμμένα.

Πριν πέντε χρόνια, ο ταραξίας αυτός της Εκκλησίας, είχε σταματήσει να μνημονεύει τον δεσπότη του, Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και σημερινό εψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο. Αργότερα “μετάνιωσε” και ζήτησε δημόσια συγνώμη, και ο Μητροπολίτης του, γενναιόψυχος και καλόκαρδος όπως είναι, τον συγχώρησε…

Στο θέμα της πανδημίας, οι παλαβομάρες που λέει ο συγκεκριμένος ιερέας, είναι αδιανόητες και ανατριχιαστικές. Πριν δυο χρόνια ισχυριζόταν πως οι Μητροπόλεις έκλεισαν τις εκκλησίες το Πάσχα του 2020, επειδή δωροδοκήθηκαν με 1 εκατ. ευρώ η κάθε μια, για να μην κάνει Πάσχα ο κόσμος! Τώρα λέει πως «το μόνο που έχει μείνει να πει πια η Εκκλησία στον κόσμο είναι “πάρτε το τσιπάκι” και προσκυνήστε τον Αντίχριστο»… Είναι και θρασύτατος, αφού βγαίνει αδίστακτα σε μέσα ενημέρωσης και κακολογεί και συκοφαντεί τον χώρο τον οποίο υποτίθεται πως “υπηρετεί”!

Στη χθεσινή ανακοίνωση της Ι. Συνόδου αναφέρεται ότι “για τή συμπεριφορά τοῦ ἐν λόγῳ κληρικοῦ, θά ἀκολουθηθοῦν τά προβλεπόμενα ἀπό τά ἁρμόδια Ἐκκλησιαστικά Ὄργανα”.

Αν αυτό είχε γίνει νωρίτερα, κι αν οι Μητροπολίτες μας αντιμετώπιζαν το πρόβλημα με την αυστηρότητα που έπρεπε, θα είχε μετριαστεί η ζημιά που προκαλούν αυτά τα κνώδαλα στους ανθρώπους που δεν ξέρουν πολλά – πολλά και δεν εμβολιάζονται, παρασυρόμενοι από ανόητους και ανισόρροπους “παντογνώστες”. Τουλάχιστον ας κάνει τώρα αυτό που πρέπει η Ι. Σύνοδος, για να προστατεύσει το ποίμνιό της από τέτοιους σαλτιμπάγκους. Γιατί εδώ δεν ισχύει το “μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι”!

Κ.Τ.

 

Και, το υστερόγραφο:

Ο συγκεκριμένος ταραξίας ιερέας, είχε διακόψει τη μνημόνευση του Μητροπολίτη του από τις 5 Μαρτίου 2017, προκαλώντας τότε μεγάλο θόρυβο. Λίγες μέρες αργότερα, κι αφού μεσολάβησαν πολλοί, στις 19 Μαρτίου 2017, στην ενορία του, κατά την Θεία Λειτουργία και την ομιλία του, “απεκατέστησε την σχέση του με τον Επίσκοπό του και την Τοπική Εκκλησία”(!!!). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Εσπερινό που έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη του Ρεθύμνου, μετά από σχετική προτροπή του Σεβ. κ. Ευγενίου, ο ταραξίας ιερέας έλαβε τον λόγο για να τονίσει, ενώπιον του Επισκόπου, των παρισταμένων ιερέων και του εκκλησιάσματος, ότι… “αναθεωρεί την προηγούμενη στάση του και ότι επιβεβαιώνει την θέση του εντός της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων”. Ο δε κ. Ευγένιος, στις 26 Μαρτίου 2017, χοροστάτησε στον Εσπερινό που έγινε στην ενορία του ταραξία! Δυστυχώς, όλα αυτά αποδείχθηκαν μάταια, αφού ο ταραξίας παρέμεινε ταραξίας και ακολούθησαν τα χειρότερα…

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ