Γιατί ζητώ τη στήριξη σας

Γράφει ο Αιμίλιοε Παττακός(*)

Πολλές φορές έχω τονίσει και μιλήσει ξεκάθαρα για τις πολιτικές μου θέσεις τις οποίες ποτέ δεν έκρυψα, όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές τους λόγους που στηρίζω τον συνδυασμό  του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.
Αφού όμως στα πλούσια φυλλάδια και  ιλλουστρασιον διαφημιστικά που επεσαν στα χέρια μου  διάβασα τα πλούσια βιογραφικά  συνηποψηφιων και ανθυποψηφιων μου προσπάθησα να αναλύσω την ανθρωπογεωγραφία των υποψηφίων.
Υπάρχουν πολλοί με πτυχία πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, διδακτορικά , συμμετοχές σε πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους , κρατικοί υπάλληλοι , με θητείες στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκηση αισθάνθηκα δέος και σεβασμό.
Συγχρόνως αναρωτηθηκα τι μπορεί η ασημαντότητα μου να προσφέρει στα πολιτικά σε σχέση με αυτούς που έχουν φάει την πολιτική με το κουτάλι.
Αφού σκέφτηκα αρκετά και με παρατήρηση των χαρακτηριστικών όλων των συνδυασμών παρατήρησα ότι στους συνδυασμούς δεν βρίσκονται αρκετοί υποψήφιοι με τα δικά μου χαρακτηριστικά.
Εξηγώ τα χαρακτηριστικά που θεωρώ ότι ο συνδυασμός τους φέρνουν το διαφορετικό και αντιπροσωπεύουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας η οποία αποτελεί τη λεγόμενη σιωπηλή μειοψηφία και στους οποίους απευθύνομαι .
Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τον τουρισμό που ασκώ εμπορική ιδιότητα μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω τις παθογένειες που υπάρχουν στον τουρισμό.
Μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω τη σημαντική προσπάθεια που κάνουν όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού  να σταθούν στα πόδια τους μέσα σε συνθήκες κρίσης.
Μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω τα προβλήματα που έχει η υπερφορολογηση και η αδιαφορία του κράτους που βλέπει τον τουρισμό μόνο για αφαίμαξη
Μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ αφίξεων και εσόδων στον τουρισμό που στο περασμένο έτος έφεραν στην Κρήτη μείωση εσόδων 5%.
Μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι η πτώση στην αγοραστική δύναμη του επισκέπτη φέρνει και ανάλογες μειώσεις στα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων κάτι που κάποιοι αποσιωπούν.
Μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω την προσπάθεια που καταβάλλουν ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων που μαζί με τους εργαζόμενους και κάτω από απάνθρωπα ωράρια που αναγκαστικά η ιδιαιτερότητα του τουριστικού προϊόντος απαιτεί.
Μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω τις δυσκολίες που έχουν οι ξενοδόχοι και οι ξενοδοχουπαλληλοι να εργαστούν 7 ημέρες της εβδομάδας για τουλάχιστον 200 μέρες που είναι η τουριστική σεζόν με κόστος στην προσωπική τους ζωή.
Μου δίνει τη δυνατότητα να έχω μεγάλο σεβασμό και κατανόηση στους ανθρώπους όπως ένας φίλος  που  δουλεύει δύο βάρδιες , χωρίς να αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση ,για να καταφέρνει να τα φέρνει με δυσκολία βόλτα.
Μου δίνει τη δυνατότητα να μην αντιμετωπίζω τους απασχολούμενους με τον τουρισμό σαν εν δυνάμει απατεώνες που εκμεταλλεύονται τον τουρίστα , αλλά σαν εργάτες που προσφέρουν και τον εαυτό τους για να χτιστεί αυτό το brand name που λέγεται Ελληνικός τουρισμός και το οποίο σε μεγάλο βαθμό κράτησε την Ελληνική οικονομία όρθια , προσφέροντας άμεσα  το 30% στο ΑΕΠ της χώρας.
Μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι ο καθένας από τους ασχολούμενους με τον τουρισμό  έχει τουλάχιστον δέκα φίλους από το εξωτερικό οι οποίοι ξανάρχονται στη χώρα μας για να ξαναζήσουν μαζί με τους φίλους τους αυτό που όλοι εμείς ονομάζουμε Ελληνική φιλοξενία.
Μου δίνει τη δυνατότητα αφού ζω σε ένα τουριστικό δήμο τη Χερσόνησο να γνωρίζω τα χρόνια προβλήματα του ευρύτερου δήμου που με την άμεση γνώση τους και με τη συμβολή μου να προωθηθούν λύσεις.
Συγχρόνως πέρα από την εμπορική μου ιδιότητα είμαι ένας οικογενειάρχης με τρία παιδιά και ζω και καταλαβαίνω την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια μέση Ελληνική οικογένεια..
Μου δίνει τη δυνατότητα να καταλαβαίνω τους γονείς που σπουδάζουν τα παιδιά τους καλύπτοντας με το υστέρημα τους τη μόρφωση των παιδιών του.
Μου δίνει τη δυνατότητα να καταλαβαίνω τον οικογενειάρχη που ήδη από τα μέσα του μήνα προσπαθεί να βρει λύσεις για το υπόλοιπο του μήνα
Μου δίνει τη δυνατότητα να καταλαβαίνω και να εκτιμώ τον καθημερινό αγώνα , όχι μόνο τον οικονομικό  ,που δείνει ο καθένας από εμάς για να εξυπηρετήσει τις καθημερινές εξωσχολικές  ανάγκες  των παιδιών και πόσο μεγάλη  θυσία χρόνου που με δυσκολία βρίσκει για να ανταπεξέλθει.
Μου δίνει τη δυνατότητα να καταλαβαίνω ότι αυτός ο αγώνας , που δεν έχει άμεσο αποτέλεσμα ,  είναι ο αγώνας που χρειάζεται να δώσουμε όλοι για τον εαυτό μας , για την οικογένειά μας , για την πατρίδα.
Μου δίνει τη δυνατότητα να καταλαβαίνω ότι όλοι μαζί και χωρίς βοήθεια από πουθενά ο καθένας με τις δυνάμεις του βοήθησαν αυτήν την χώρα και την κοινωνία να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά .
Μου δίνει τη δυνατότητα να σκέφτομαι καθαρά και χωρίς εξάρτηση από το κράτος που προσπαθεί να μας φτωχοποιησει για να μας δίνει επιδόματα ελεημοσύνης θεωρώντας μας ζητιάνους.
Μου δίνει τη δυνατότητα να μην μπερδεύω το κράτος με την πατρίδα τα οποία αποτελούν δύο διαφορετικές οντότητες και πολλοί αδυνατούν να ξεχωρίσουν.
Μου δίνει τη δυνατότητα από τη στιγμή που ποτέ δεν υπήρξα κρατικοδιαιτος ,  να καταλαβαίνω με πόση μεγάλη δυσκολία μπορεί κάποιος στον ιδιωτικό τομέα  να ανταπεξέλθει  και δίνει αγώνα για καθημερινή επιβίωση.
Μου δίνει τη δυνατότητα να βλέπω ανθρώπους που τα έχουν χάσει όλα να μην έχουν χάσει την περηφάνια τους και το κουράγιο τους , έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου.
Μου δίνει τη δυνατότητα να έχω δει ανθρώπους  με επιχειρήσεις ετών να κλείνουν τα καταστήματα τους με πολλά χρέη όντας όμηροι της οικονομικής συγκυρίας και άλλους με δυσβάσταχτα χρέη και δυσκολίες να προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι σε εχθρικό για την επιχειρηματικότητα περιβάλλον.
Μου δίνει τη δυνατότητα παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έχω συναντήσει να έχω καθαρό μυαλό και να μην έχω αγκυλώσεις.
Επειδή λοιπόν είμαι ένας από εσάς και σκέφτομαι σαν εσάς ζητώ τη δύναμη και τη στήριξη σας.
Γιατί αυτός ο αγώνας μας κάνει όλους καλύτερους.
Αν στα παραπάνω βλέπετε κοινά σημεία και λόγους να υποστηρίξετε την υποψηφιότητα μου η ερχόμενη Κυριακή είναι η ευκαιρία για όλους και για μένα και για εσάς.

 

(*) O κ. Αιμίλιος Παττακός είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ