Φτάνει πια κ. Μαυρίδη!

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Φτάνει πια κ. Μαυρίδη. Μάθετε ότι στη ΝΔ δεν κάνουμε δολοφονίες χαρακτήρων.
Σε άρθρο του που δημοσίευσε στο liberal o Θανάσης Μαυρίδης έδωσε 100% της ευθύνης στον βουλευτή της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής Κώστα Κυρανακη για το επεισόδιο με τον μάρτυρα Παύλο Πολακη.
Στο ρεπορτάζ και στο άρθρο του στο liberal ο Θ . Μαυρίδης παρουσίασε τα γεγονότα όπως τα έδωσε η πλευρά Πολακη.
Παρουσίασε ακόμα και το πόστ Πολακη στο fb που ανέλυε πως έγιναν τα γεγονότα σύμφωνα με τον ίδιο.
Αφού λοιπόν ο προκατειλημμένος και σίγουρα όχι αντικειμενικός δημοσιογραφος απέκρυψε ότι ο κ. Πολακης όταν στριμωχτηκε από τις ερωτήσεις Κυρανακη , είπε ότι δεν απαντάω στις ερωτήσεις του γιατί είναι προβοκάτορας, είναι κάτι
που παρέλειψε να αναφέρει ο κ Μαυρίδης  λέγοντας τη μισή αλήθεια , για να μπορεί να παρουσιάσει τον Κώστα Κυρανακη ως τον υπαίτιο του επεισοδίου.
Αφού λοιπόν με ωραίο τρόπο έφτασε τον αναγνώστη εκεί που ήθελε, άρχισε τότε τα κοσμητικά επίθετα και τους χαρακτηρισμούς.
Χαρακτηρισμοί που ούτε πολιτικοί αντίπαλοι θα τολμούσαν να κάνουν , αφού αποκαλεσε τον βουλευτή της ΝΔ ακραίο που δεν έχει χώρο στην παράταξη , χωρίς πολιτικό πολιτισμό , τραμπούκο και πολιτικό του πεζοδρομίου.
Συνέχισε λέγοντας ότι έχουμε ανεχτεί τις συμπεριφορές των Κυρανακηδων , έχουν τελειώσει οι αντοχές μας.
Εκεί όμως που ο δημοσιογράφος έχασε το μέτρο προκειμένου να στηρίξει τα επιχειρήματά του ήταν όταν χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη Κύριο.
Συνέχισε λέγοντας , ο ” πολύς” Κωνσταντινος Κυρανακης έκανε αρένα την εξεταστική λέγοντας στον Παύλο Πολακη , “είσαι κότα λειρατη”.
Δεν άκουσε , ούτε διάβασε ο κ. Μαυρίδης τον Πολακη να αποκαλεί προβοκάτορα τον Κυρανακη επειδή είχε στριμωχτει από τις ερωτήσεις, λέγοντας ότι εγώ δεν απαντώ σε αυτόν σαν να ήταν δικαίωμα του η επιλογή του προσώπου που θα κάνει τις ερωτήσεις και τι θα έπρεπε να τον ρωτήσει .
Ο κ. Μαυρίδης δεν είδε ούτε το σπρώξιμο από τον βουλευτή  Γκιόλια του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυρανακη , ούτε άκουσε τη συγγνώμη του για τη συμπεριφορά του αφού είχε αποφασίσει ότι για όλα φταίει ο Κυρανακης.
Εκεί όμως που ξεπέρασε τον εαυτό του και πέρασε στην αντίπαλη όχθη ήταν όταν είπε ο μεσαίος χώρος δεν χρειάζεται τέτοιες φωνές. Φτάνει που ο Κασιδιάρης φτιάχνει κόμμα.
Τόλμησε να συγκρίνει τον Κ. Κυρανακη με τον Κασιδιάρη και να τον τοποθετήσει στον ίδιο πολιτικό χώρο , πράγμα που ούτε η Αυγή δεν θα το τολμούσε.
Μόνο ως εκτέλεση αποστολής  δολοφονίας πολιτικού χαρακτήρα θα μπορούσε να εκληφθεί αυτή η παράγραφος επισης  και με χωρίς μέτρο και μεγάλη λεκτική υπερβολή.
Τελειώνοντας το άρθρο ο κ Μαυρίδης αναφέρει ότι δεν είναι αυτός ο κόσμος που πρεσβεύει ο Κυρανακης, ο κόσμος που θέλουμε  να οικοδομήσουμε.
Σίγουρα ο κ. Μαυρίδης είναι δημοσιογράφος και έχει την ελευθερία να εκφράζει την άποψη του , όπως όμως και εμείς οι αναγνώστες έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τις απόψεις του .
Είναι διαφορετικό να εκφράζεις γνώμη και διαφορετικό να είσαι εμπαθής βάζοντας ζιζάνια στην κυβέρνηση και στο κόμμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος εκφράζεται απαξιωτικά για στελέχη , αρχηγούς ,  βουλευτές , πρώην πρωθυπουργούς  , για ιδεολογικές τάσεις μέσα στο κόμμα.
Πρόσφατα με διάφορες αφορμές και αιτίες ονομάτισε πέντε έξι υπουργούς που δεν ήταν της αρεσκείας του ότι δεν έχουν θέση μέσα στην κυβέρνηση , την ίδια ώρα που έπλεκε το εγκώμιο σε άλλους υπουργούς που κάλυπταν τα στάνταρ του.
Ο τρόπος που εκφράζει τις θέσεις του δίνει την εντύπωση , ότι θέλει να ελέγχει τη λειτουργία της κυβέρνησης που πρέπει να υπηρετεί μονάχα  μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση και ιδεολογία αδιαφορώντας για τις άλλες απόψεις και παραβλέποντας ότι πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.
Μπορεί όμως να έχει παρεξηγήσει  το ρόλο του ως δημοσιογράφου , ίσως έχει δει και τη σκιά του μεσημέρι και να θέλει να διαμορφώνει σύμφωνα με το σκεπτικό του τη λειτουργία του κόμματος της ΝΔ και της κυβέρνησης.
Δεν γνωρίζω από ποιον πήρε το δικαίωμα να θεωρεί τον εαυτό του τιμητή των πάντων και της λογικής όλα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρωνω.
Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι η ΝΔ και η κυβέρνηση έχει πολύ καλά στελέχη, με αστική ευγένεια, ιδεολογική συγκρότηση και πολιτικό σθένος να συγκρουστούν με επιχειρήματα  όποτε χρειάζεται με τον πολιτικό αντίπαλο.
Ο Κώστας Κυρανακης ανήκει σε αυτή την κατηγορία πολιτικών που ούτε κρύβεται ούτε φοβάται να αντιμετωπίσει τον ιδεολογικό εχθρό.
Είναι από αυτούς που μαζί τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και με μερικούς άλλους  που συγκρούστηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ όταν το κόμμα της Αριστεράς ήταν στην κυβέρνηση.
Οφείλουμε λοιπόν σεβασμό στον Κυρανακη  και σε  όλη αυτή την ομάδα που δεν θέλω να ονοματίσω για να μην ξεχάσω κανέναν , που εργάστηκε σκληρά για να αποδομησει τον τότε κραταιό ΣΥΡΙΖΑ.
Στη ΝΔ δεν περισσεύει κανείς, κάτι που ο πρόεδρος το έχει πει αρκετές φορές.
Ευτυχώς για εμάς που στην προεδρία του κόμματος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό για το κόμμα είναι η σύνθεση απόψεων και δεν λαμβάνει υπόψη του ακραίες  φωνές όπως του Μαυρίδη που λειτουργεί ως ταύρος σε υαλοπωλειο.
Τελειώνοντας απαντώ στον κ. Μαυρίδη ότι είναι μεγάλη κουβέντα, αρκετά έχουμε ανεχτεί τους Κυρανακηδες , γιατί με την ίδια λογική θα του απαντούσα ότι αρκετά έχουμε ανεχτεί τους Μαυριδηδες.
Δεν το κάνω όμως γιατί θεωρώ ότι δεν περισσεύει κανένας.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ