Φοράω και εγώ φανελάκι

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Βλέποντας τις αντιδράσεις και τα σχόλια σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα για το “πρωτοφανές” γεγονός ότι κάποιος μπορεί να φορά φανελάκι φθαρμένο όπως ο Σωτήρης Τσιοδρας κατά τον εμβολιασμό του, αισθάνθηκα την ανάγκη να στηρίξω τον γιατρό και επιστήμονα Σωτήρη Τσιοδρα.
Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί σε όλο αυτό το διάστημα που έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Σωτήρης Τσιοδρας προσπάθησαν να πλήξουν την αξιοπιστία του ή την επιστημονική του κατάρτιση και απέτυχαν παταγωδώς.
Ίσως για αυτό τώρα να καταφεύγουν σε παραπολιτικά σχόλια μια που δεν μπορούν να του προσάψουν κάποιο λάθος.
Είναι υποκριτικό και ταυτόχρονα βρώμικο παιχνίδι και ανούσιο να σχολιάζουμε  το ντύσιμο ή την εξωτερική του εμφάνιση και όχι την επιστημονική αξία του σπουδαίου γιατρού και λοιμωξιολογου ο οποίος για περίπου ένα χρόνο έχει πάρει στην πλάτη του και υπό την προστασία του όλη την Ελλάδα.
Καταλαβαίνω ότι οι επικριτές , είτε για πολιτικούς λόγους , είτε για συνομωσιολογικους , είτε από ζήλεια, αμφισβήτηση  και κακία που αφθονούν στην Ελληνική κοινωνία ,  ψάχνουν από κάπου να πιαστούν για να κριτικάρουν από λεπτομέρειες μια και δεν μπορούν να το κάνουν για κάποιο ουσιαστικό λόγο.
Προσπάθησαν εχθές σε μια απέλπιδα προσπάθεια αποδόμησης του ακέραιου επιστήμονα να σχολιάσουν το φανελάκι του αν ήταν παλιό , ιδρωμενο ή φθαρμένο.
Μου θυμίζει την περίπτωση που σε κάποιους δείχνεις το δάσος και αυτοί ασχολούνται με το δέντρο γιατί έτσι έχει μάθει το μικρό μυαλό τους ή μίζερη και μόνιμα αρνητική σκέψη τους .
Αντί να ασχοληθούν με αυτή καθαυτή τη διαδικασία του εμβολιασμού και το θετικό μήνυμα που πέρασε όλη η ηγεσία και οι αρχές του κράτους βρήκαν να ασχοληθούν με το φανελάκι.
Το βρήκαν πολύ συντηρητικό και πολύ παλιό και έξω από τα γούστα τους.
Περίμεναν φαίνεται ο γιατρός να φορά κάποιο ισοθερμικό , να έχει σφιχτά και γυμνασμενα  μπράτσα , ή κάποιο μοντέρνο τατουάζ.
Τους ενόχλησε η εικόνα ενός μεσήλικα ο οποίος έχει ταχθεί στην επιστήμη του και στην προσφορά στο συνάνθρωπο.
Δεν ακολουθεί τα πρότυπα της εποχής ούτε παλιμπαιδιζει θέλοντας να δείξει κάτι άλλο από την ηλικία του.
Ίσως κάποιοι να εκφράζουν άποψη με βάση τηλεοπτικούς όρους σταρ και με πρότυπα ριάλιτι που αφθονούν στην Ελληνική τηλεόραση και να έχουν την απαίτηση και ο καθηγητής να τηρεί αυτά τα στανταρς.
Για αυτούς που με τόση ειρωνία , δόση κακίας και έκφραση απέχθειας για ότι δεν είναι στα δικά τους πρότυπα τους γνωρίζω ότι εγώ και πολλοί άλλοι στην ηλικία μου φοράμε φανελάκι.
Μάλιστα φοράμε αυτό το φανελάκι με τις τιράντες που φορούσαμε από μικρή ηλικία για να συγκρατεί τον ιδρώτα και να μην ενοχλουμαστε από το ύφασμα του ρούχου που φοράμε πάνω από το φανελάκι.
Μπορεί το φθαρμένο  φανελάκι με τιράντες να μην είναι στα γούστα και στα πρότυπα κάποιων οι οποίοι μπορεί να είναι είτε αρνητές του Κορωνοιου , της μάσκας και των εμβολίων ή ακόμα να έχουν στεναχωρηθεί που η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλύτερα στο θέμα του Κορωνοιου από πολλές χώρες της Ευρώπης και να βρήκαν αυτό για να σχολιάσουν τον Σωτήρη Τσιοδρα.
Ας είναι.
Θα τους αφήσουμε να μείνουν στη μιζέρια τους , στην άρνηση και στην αχαριστία προς ένα πρόσωπο που η χώρα του χρωστάει πολλά.
Εμείς όμως δηλώνουμε είμαστε με το Σωτήρη
και ότι
ΦΟΡΑΜΕ ΦΑΝΕΛΑΚΙ.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ