Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Οι εκλογές τελείωσαν οπότε μπορώ να αναφέρω μερικές σκέψεις χωρίς να παρεξηγηθουν.
Ευχαριστώ τον Α. Τσίπρα γιατί απέδειξε τη δήλωση Κωνσταντίνου Καραμανλή “ανηκομεν εις την δυσιν”, με την στενή συνεργασία του με τους φυσικούς μας συμμάχους Ευρωπαίους και Αμερικανούς.
Τον ευχαριστώ γιατί με τον τρόπο που πολιτεύτηκε αφύπνισε πολλούς Έλληνες που είχαν επιτρέψει τη λεγόμενη κυριαρχία και ηγεμονία των αριστερών ιδεών , να ξυπνήσουν από το πολιτικό λήθαργο, να καταλάβουν πολιτικό χώρο κερδίζοντας τη μάχη των ιδεών.
Τον ευχαριστώ γιατί κατάφερε να απομυθοποιήσει όλες τις λεγόμενες φίλιες δυνάμεις ανά τον κόσμο και υποτιθέμενα συμπαραστάτριες στο Ελληνικό πρόβλημα Ρωσία, Ιράν, Κίνα κλπ δημοκρατικές χώρες, όταν η Ελλάδα είχε την ανάγκη τους, αυτές σφύριζαν κλέφτικα.
Ευχαριστώ γιατί με τις επιλογές  του και το στελεχιακό δυναμικό απέδειξε ότι ο χώρος από τον οποίο προέρχεται πέρα από γραφικούς και θεωρητικούς  δεν διαθέτει στελέχη με γνώση και αξία για να παράξουν έργο.
Η σύγκριση με την νεοορκισμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη αναπόφευκτη και η διαφορά στην ποιότητα οφθαλμοφανέστατη.
Η χρησιμοποίηση διχαστικού λόγου και εκφράσεων “εμείς οι αυτοί” , ή “τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, επανέφεραν στην πολιτική ζωή λογικές που είχαν ξεχαστεί από το σύνολο του λαού που όμως βρίσκονταν τελικά κρυμμένες στο πολιτικό dna κάποιων αριστερών.
Αυτές οι πρακτικές δημιούργησαν ρήγμα στην κοινωνία και εμφυλιοπολεμικό κλίμα , ενεργοποίησαν όμως ανθρώπους που ειχαν αποστασιοποιηθεί και που στο παρελθόν κρατούσαν ίσες αποστάσεις.
Απομυθοποίησε τον Αριστερό μαζί με τον ακροδεξιό λαϊκισμό προτείνοντας λύσεις και ρήξεις που όντας ανέφικτες, στέφθηκαν από αποτυχία, ισχυριζόμενος μικρή προετοιμασία , άγνοια , απειρία και αυταπάτες.
Υποτίμησε τον αντίπαλο καθώς και την ιστορική παράταξη που τιμά με την προεδρία του χρησιμοποιώντας φράσεις και ύφος ενός καφενειακου τύπου πολιτικού δείχνοντας αλαζονεία και έπαρση λέγοντας ότι “εγώ δεν χάνω ούτε μια στο εκατομμύριο” , συμπεριφορές όμως που τελικά απορρίπτονται από το λαό .
Επέτρεψε σε τύπους σαν τον Πολακη να φανερώσουν το πραγματικό και αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης , επιτρέποντας και δικαιολογώντας συμπεριφορές ανθρώπων της νύχτας με νταηλικια και ψεύτικες μαγκιες, συμπεριφορές που εξέθεσαν τον ίδιο τελικά. Απόδειξη η εξαφάνιση Πολακη από την κεντρική πολιτική σκηνή κατά την προεκλογική περίοδο, κατόπιν συστάσεων επικοινωνιολογων.
Αποδείχτηκε τελικά ότι όλοι αυτοί που κοφτονταν για το συμφέρον του Ελληνικού λαού παριστάνοντας τους ψευτοεπαναστατες της πλατείας Συντάγματος οι λεγόμενοι “αγανακτισμένοι”, έπνιξαν τελικά την επαναστατικότητα και  την  αγανάκτηση τους με μια θέση μετακλητου και η τετράχρονη κοινωνική ειρήνη παρά τα σκληρά μέτρα επετεύχθη με εξαγορά συνειδήσεων.
Με όλα τα προαναφερθέντα έγινε αντιληπτό ακόμα και στον πιο αδιάφορο για την πολιτική το να γυρίζεις την πλάτη σε αυτές τις συμπεριφορές είναι μια έμμεση αποδοχή τους.
Η ενεργοποίηση πολλών και διαφορετικών ανθρώπων και τάξεων οι οποίες αντιλήφθηκαν την απειλή δημιουργίας καθεστώτος έφεραν ανασύνταξη δυνάμεων και τελικά αλλαγή πολιτικής.
Έτσι η λεγόμενη πρώτη φορά Αριστερά να αποτελεί μια ανάμνηση που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

 

Υ.Γ.
Επειδή ο τίτλος πρέπει να συμβαδίζει με το κείμενο,
οφείλω προσωπικά ένα ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα.
Το ευχαριστώ αφορά το καλοκαίρι του 2015 όταν και εξαναγκάστηκε κόντρα στις ιδέες του και τις συμβουλές που δέχονταν από τους ριζοσπάστες συντρόφους του, να κρατήσει τη χώρα στο Ευρώ και στην Ευρώπη.
Μια διαφορετική απόφαση, θα είχε φέρει τη χώρα σε ένα ταξίδι δίχως επιστροφή και τον ίδιο θα τον είχε κατατάξει η ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ