Ένα Φωτεινό Παράθυρο στην Ελπίδα

Του Δημ. Κων. Σαρρή

Ευχάριστη και ελπιδοφόρα  εξέλιξη ,για την Ελληνική Κοινωνία ,απετέλεσε η πρόσφατη άψογη από οργανωτική άποψη, αλλά και Μαζικότητα, καθόσον συμμετείχαν  270.000 ενεργοί Πολίτες ,ανοικτή Δημοκρατική Εκλογή   Νέου Ηγέτη του ΠΑΣΟΚ ,μετά τον αδόκητο θάνατο της Αείμνηστης Προέδρου μας ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΆ.,στην οποία συμμετείχαν ,ως Υποψήφιοι ,6 πολύ αξιόλογα στελέχη του Κινήματος και στην οποία αναδείχτηκε,στον πρώτο γύρο, Πρώτος και με διαφορά 10 ,περίπου μονάδων,από τον Δέυτερο ,που ήταν ο  πρώην Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ,ο Ευρωβουλευτής ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ.

Αυτή υπήρξε η ,καθόλα σεβαστή,Λαϊκή  Ετυμηγορία.

Την επόμενη δε Κυριακή,.προβλέπεται ,βέβαια,η τελική έκβαση με την αναμέτρηση ανάμεσα στου δύο ,παραπάνω<<μονομάχους>>….

 Οι Ηγέτες ,στά Δημοκρατικά καθεστώτα, αναδεικνύονται με Δημοκρατικές διαδικασίες με την ψήφο του λαού,

Λέγεται ,συχνά, ότι    ο  Πολιτικός Ηγέτης δεν γίνεται αλλά γεννιέται.  Ίσως ,αλλά σίγουρα υπάρχουν  δυνατότητες να καλλιεργήσει κάποιος τις Ηγετικές του ικανότητες αλλά το σπουδαιότερο είναι να έχει την οξυδέρκεια  το όραμα και τον ρεαλισμό ,να μπορέσει να εκφράσει τις Απαιτήσεις των Καιρών και της Συγκυρίας .

Πέραν από την γνώση ,την εντιμότητα, το  θάρρος, τον ρεαλισμό, την  ανάληψη ρίσκου ,την αισιοδοξία, την αποφασιστικότητα κλπ ο Ηγέτης πρέπει να τολμά να προκαλεί Αλλαγές στην Κοινωνία και να έχει την ικανότητα να τις διαχειρίζεται με δημιουργικό τρόπο υπέρ του λαού του.

Άλλωστε ,οι Αρχαίοι ,ημών πρόγονοι, τόνιζαν ότι <<Αρχή Ανδρα  Δείκνυσι>>……

Η πρόκριση αυτή,λοιπόν, του ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ .υπήρξε η δικαίωση της Πολιτικήε Αποψης μας.ότι για να βγεί το ΠΑΣΟΚ από΄την πολύχρονη στασιμότητα .σε μονοψήφια ποσοστά,χρειαζόταν μια ριζική ανανέωση της Ηγεσίας,εμπιστευόμενοι   ένα Ηγέτη  Νέο,άφθαρτο, και Πολιτικά ικανό , ανταποκρινόμενοι στο Παλλαϊκό Αίτημα των καιρών.χωρίς <<βαρίδια>>και <<Αχίλλειο πτέρνα>>,άρα θωρακισμένο από τα    <<εχθρικά βέλη>>,τα οποία τραυμάτισαν την ηγεσία του χώρου ,καθόσον θεωρήθηκε ,εν πολλοίς άδικα, υπεύθυνη για την οικονομική κρίση,με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του πρώην  μεγάλου πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης  

Η<< Αχίλλειος  πτέρνα>> λοιπόν των Ηγετών του χώρου μας ,τότε, με τα <<βαρίδια>> που κουβαλούσαν ,μας οδήγησαν στο περιθώριο .

Τα στελέχη ,λοιπόν, τα μέλη και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ,κατά την πρόσφατη εκλογή νέου ΗΓΈΤΗ ,κλήθηκαν να αναδείξουν  ένα νέο και άφθαρτο Πρόεδρο,, δίνοντας το <<Δακτυλίδι διαδοχής>> σε ένα νέο ,έντιμο, ικανό  γνώστη της Διεθνούς πολιτικής χωρίς <<βαρίδια >> και <<Αχίλλειο πτέρνα>> ώστε να μπορέσει να κινητοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας ,συμβάλλοντας έτσι στην επιθυμητή πολιτική Ανάκαμψη του χώρου ,δίδοντας μήνυμα ελπίδσς στον κεντρώο και κεντροαριστερό  λαό μας,

Αποτέλεσμα η ΠΡΩΤΙΆ του ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.

Σέβομαι και εκτιμώ ,απεριόριστα ,όλους του Υποψήφιους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ ,της εκλογής της 5 ης Δεκεμβρίου ,τους οποίους και συγχαίρω.

Θεωρώ δε δεδομένο, ότι η δέσμευση τους ότι θα σεβαστού όλοι το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών ,θα ισχύσει ,διαφυλάσσοντας έτσι την Ενότητα  της παράταξης ,που πρέπει να διαφυλαχτεί σαν <<κόρη οφθαλμού>>.

 Για τους λόγους αυτούς ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ προς τον σεβαστό μου και αγαπητό μου Πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον ΓΕΏΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΔΡΕΟΥ,για λόγους κατοχύρωσης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ του Πολιτικού μας χώρου,Επειδή ο πρώτος γύρος απέδειξε την ευρεία  υπεροχή, στην προτίμηση της πλειονότητας των στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ του ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ,οιδε προβλέψεις όλες προμηνύουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι 65% του Ν.Α. έναν35% του Γ.Α.Π. παρακαλώ θερμά  τον πρώην  Πρωθυπουργό ,να παραιτηθεί υπέρ του ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ .διότι η όξυνση  της έντασης της πόλωσης ,μέχρι την επόμενη Κυριακή ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΕΙΝΑΙ να  απειλήσει την ΕΝΟΤΗΤΑ της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και να προκαλέσει εμφύλια διαμάχη μεταξύ των μελών και των φίλων  του ΠΑΣΟΚ. ,και να υπονομεύσει το Μέλλον του

Ενώ με την γενναία ενέργεια την παραίτησης του ΓΑΠ ,υπέρ του Ν.Α. θα ανοίξει Φωτεινό Παράθυρο Ελπίδας και το Κίνημα μας ,το οποίο ενωμένο και δυνατό και  με την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτει. θα πρωταγωνιστήσει ξανά στην Πολιτική σκηνή ,με τα στελέχη μας  αγκαλιασμένα και ομονοούντα ,προς όφελος του λαού και του έθνους μας  

 

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content