Έλληνες, κάντε τα σπίτια σας κρυφά σχολειά

Της Ελένης Μανιωράκη – Ζωϊδάκη(*)

Αφού δεν μπορέσαμε αυτήν την θεϊκή πατρίδα «ουκ ελλάτω» ως οφείλαμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας, χρέος έχουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες και τα ιδανικά μας ατόφια στην γενιά που της έλαχε ο κλήρος να ζήσει στον ανάποδο, νέο κόσμο, όπως αποφάσισαν οι εξολοθρευτές του ανθρώπινου είδους.
Μόλις που προλαβαίνουμε να πούμε, να γράψουμε και να εκθειάσουμε την θεϊκή καταγωγή μας ,την υπεροχή του ελληνικού λαού, την προσφορά του στο παγκόσμιο πολιτισμό, στις τέχνες και τις επιστήμες.Όταν επικαλούμαστε όλα αυτά, τώρα απλά σαν βρισιά μας, αποκαλούν ρατσιστές, φασίστες, σωβινιστές, αργότερα θα μας δένουν με αλυσίδες σαν αρνητές , απείθαρχους ,επικίνδυνους. Μάθετε λοιπόν Έλληνες τι πρόσφεραν οι πρόγονοι σου στην ανθρωπότητα.. Η μεγάλη ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ, που εκθειάζει ο Πρωθυπουργός, αρχίζει από το ΜΗΔΕΝ,όταν δηλαδή, δεν θα έχει μείνει τίποτα απ’ όσα συνθέτουν τον τωρινό ανθρώπινο κόσμο.
Μάθε Έλληνα την προσφορά των αρχαίων προγόνων σου, μεταλαμπάδευσε τα στα παιδιά σου . Κάντε τα σπίτια σας κρυφά σχολειά,γιατί σε λίγο θα κριθούν απαγορευμένη γνώση και θα παρεμβαίνει εισαγγελέας.
Όλα τα είπαν, όλα τα ανακάλυψαν, οι χαρισματικοί πρόγονοι μας . Για χρόνια «βουβάθηκαν οι δεινοί συζητηταί κι εμαράνθησαν οι των ύμνων ποιηταί». Των Ελλήνων τα μυθεύματα ρίχτηκαν στην πυρά και ο ζωοποιός ελληνικός έρως αποκεφαλίστηκε.
Σκοτεινός μεσαίωνας σκέπασε για αιώνες αυτό το έργο και την προσφορά τους στο παγκόσμιο γίγνεσται.
Χρειάζεται ένας περίπατος στον αρχαίο κόσμο και θα δούμε τον Ήρωνα να παρουσιάζει, στο ελληνικό κοινό, γεμάτος ικανοποίηση και χαρά
*Το αυτόματο θέατρο,
*την αιολόσφαιρα,
*τον παντογράφο,
*τη διόπρα την κρήνη και τόσα άλλα.
Παραδίπλα ο Αρχιμήδης να υπερηφανεύεται για το
*ατμοτηλεβόλο του και
*το υδραυλικό του ρολόι.
Σε περίοπτη θέση
*η μαγική του κούπα του Πυθαγόρα.
και το μονόχορδο του, με το τραγούδι του Σεικίλου να ξεχύνεται από τα βάθη των αιώνων .
Ακολουθούν
* Ο πολυβόλος καταπέλτης του Διονυσίου του Αλεξανδρέως.
*Το ρολόι ξυπνητήρι του Πλάτωνος.
*Το ατμοτηλεβόλο του Αρχιμήδη.
*Η ύδραυλις του Κτησίβιου και τόσες άλλες εφευρέσεις που κατέρριψαν την ανιστόρητη άποψη ότι οι Έλληνες ασχολήθηκα μόνο με τη φιλοσοφία και τη θεωρία.
Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους.
Οι Αρχαίοι Έλληνες στράφηκαν στην τεχνολογία από τα βάθη των αιώνων. Πρώτος ο Προμηθέας θα δώσει στον ανυπεράσπιστο άνθρωπο το ιερό πυρ, την έντεχνο σοφία.
Γι’αυτό άλλωστε κι είχαν θεό μηχανικό, τον Ήφαιστο. Γι’αυτό είχαν και ρομπότ(Τάλως) και άλλες μηχανικές κατασκευές.
Οι Έλληνες κληροδότησαν μηχανές επινοημένες και κατασκευασμένες με βάση τους φυσικούς νόμους και τους αριθμούς. Όλα είπε ο Πυθαγόρας είναι μαθηματικά, ακόμη και η μουσική. Μίλησε για την μουσική των ουρανίων σφαιρών και δημιούργησε τη μουσική κλίμακα.
Η ενασχόληση των Αρχαίων Ελλήνων όπως φαίνεται είναι πολύπλευρη.
*Μηχανουργικές κατασκευές.
*Δίκτυα τηλεπικοινωνίας.
*Αμαξήλατη επικοινωνία.
*Δίχτυα σε όλον τον Ελλαδικό κόσμο.
*Ιατρική τεχνολογία.
*Αστρονομικά όργανα.
*Συστήματα υδροδότησης και ύδρευσης.
*Τεχνολογίες μετάλλου.
*Εγκαταστάσεις προστασίας πολεμικών πλοίων.
*Εγκαταστάσεις υγιεινής.
*Έλεγχος ποιότητος προϊόντων.
*Αρχαία ναυπηγεία.
*Ατομικός εξοπλισμός.
*Ελληνικά αυτόματα.
*Υφαντική τέχνη.
*Μηχανισμός προστασία του καταναλωτή,όλα είναι δικές τους επινοήσεις και δικά τους κατασκευάσματα.
Αυτή ήταν η τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν τα εξαφανίσει ο μεσαίωνας του Χριστιανισμού.. Πάνω της στηρίχτηκε ο παγκόσμιος πολιτισμός.
Και εύλογα αναρωτιέται ο καθένας που θα είχε φτάσει σήμερα η επιστήμη αν δεν ανακόπτονταν βιαίως η πορεία αυτή προς τη γνώση; Αν δε έσβηνε ο ελληνικός αυτός φάρος της σοφίας, της επιστήμης, της τέχνης; Αν δε στραγγαλιζόταν ο ελεύθερος τρόπος σκέψης;
Εύλογη η απάντηση. Θα έφτανε εκεί που κάποιοι δεν ήθελαν.
Κι έτσι έσβησε η ελληνική κοσμοθέαση.
Σήμερα που όλα τα καταβροχθίζει ο κορωνοϊός κι η δήθεν κλιματική αλλαγή, σήμερα στην εποχή του, μετάνθρωπου διδάξτε τα παιδιά σας να θυμούνται πώς ήταν ο Έλληνας, πώς ήταν φυσιολογικός άνθρωπος.
ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ-ΖΩΙΔΑΚΗ

 

 

(*) Η κ. Ελένη Μανιωράκη – Ζωϊδάκη είναι δασκάλα – λογοτέχνις

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content