Έλληνες, αυτοί είναι η φύτρα σας, αυτή είναι γενιά σας

Tης Ελένης Μανιωράκη - Ζωϊδάκη(*)

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟΝ ΔΕΝΔΡΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΕΤΑ ΤΟΝ  ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΝ  ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ

 


Ζούμε μια εποχή που η  ανάγκη να θυμηθούμε  ποιοι είμαστε  και από πού κρατάει η σκούφια μας είναι αναγκαία. Κι έχουν  οι  ρίζες  μας τέτοιο βάθος (σχεδόν θεϊκές) που δυστυχώς οι ΈΛΛΗΝΕΣ  αγνοούν ενώ  όλοι οι άλλοι γνωρίζουν πολύ καλά. Τον Έλληνα τον δίδαξαν ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, δηλαδή παραμύθι . Η σημασία της λέξεως όμως  λέξη  είναι «σμικρύνω και κρύβω , και τρέχω και λέγω». Δηλαδή κρύβω κάτι που κινδυνεύει και το φανερώνω με άλλον τρόπο. Πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι έχουν  διακαή πόθον, την λήθην και την αποκοπήν του Έλληνος από τις ρίζες του, είτε αποκρύπτοντας και παραχαράσσοντας την ιστορία μας, είτε «υμνολογούντας» και προτάσσοντας πολύ ξένους  απολίτιστους νομάδες ανθρώπων τους οποίους η ελληνική παιδεία ονομάζει πατέρες μας. Έλληνες, αυτό είναι το  γενεαλογικόν μας δένδρον, όπως αυτό διαμορφώνεται αμέσως μετά τον κατακλυσμόν του Δευκαλίωνος.

Στα ελληνικά αρχεία λόγου αναφέρονται τρεις κατακλυσμοί:

1)     Του Ωγύγη, άρχοντα των Θηβών. Ο πρώτος εν Αττική  κατακλυσμός. Καταποντίστηκαν  η Αθήνα και η Ελευσίνα.

2)      Του Δαρδάνου, ιδρυτή της Τροίας. Γυιου του Διός και της Ηλέκτρας, εγγονός του Άτλαντα.

3)     Και του Δευκαλίωνα (δεύκη+αλς=άνθρωπος της γλυκιάς θάλασσας).

Να σημειώσουμε όμως ότι και πολύ πριν τον αναφερθέντα κατακλυσμόν, οι Έλληνες υφίσταντο επί του πλανήτη, αναφερόμενοι ως Πελασγοί, Μυνίες, κ.λ.π., και ότι η κατωτέρω γενεαλογία δεν είναι πλήρης και έχει ακόμη πολλούς κλάδους. Αναφέρονται εδώ μόνον οι κυριότεροι κλάδοι εξ αυτών, με γενάρχην τον Δευκαλίωνα, από τον κατακλυσμόν, έως περίπου την εποχήν της Αργοναυτικής εκστρατείας, οι οποίοι περιγράφονται στην Ελληνικήν Μυθιστορίαν ως ακολούθως:

Ο Δευκαλίων  και η Πύρρα γεννούν τον Ελληνα, τον Αμφικτύονα, την Πρωτογένεια , την Μελανθώ και την Θυϊαν.

Το όνομα Έλλην και Ελλάς προέρχονται από το Ήλιος+λας,δηλαδή λάμπων λίθος (χώρα του φωτός). Το όνομα Έλλην έχει λεξάριθμο 5+30+30+8+50=123 και συμπίπτει με τον λεξάριθμο της λέξης άνθρωπος=άνω θρώσκω  δηλαδή αυτός που ερευνά όσα πάνωθεν ορά. Δηλαδή να μάθει την σύσταση της ύλης. Οι λίθοι επομένως που ο Ερμής κατ’ εντολή του Διός υπέδειξε να ρίχνουν πίσω τους ο Δευκαλίων και η Πύρρα κι εγίνοντο άνθρωποι, συμπληρώνουν  τα τέσσερα στοιχεία από τα οποία αποτελείται ο άνθρωπος. Δηλαδή: πυρ, ύδωρ, γη και αήρ (τετρακτύς του Πυθαγόρα).

Εκ του Ελληνος  και της Νύμφης Ορσηίδος  γεννώνται ο Δώρος, ο Ξούθος  και ο Αίολος.
Ο Ξούθος  εκ της Κρεούσης , άφησεν υιούς τον Αχαιόν  και τον  Ίωνα.

Ο Αμφικτύων εκ της Χθονοπάτρας , εγέννησεν τον Ιτωνόν  και τον Αιτωλόν 
Ο Ζεύς  και η Πρωτογένεια, άφησαν υιόν τον Αέθλιον .
 
Εκ του Διός  και της Θυϊας, εγεννήθη ο Μακεδών  και ο Μάγνης.
 
Ο Δώρος  είχεν υιόν τον Τεκταμόν.
Ο Τεκταμός, ερχόμενος στην Κρήτην εγέννησεν τον Αστέριον, ο οποίος ενυμφεύθη την Ευρώπη, και ανέθρεψε τα εκ του Διός  τέκνα της Μίνωα, Ραδάμανθο και Σαρπηδόνα.
Ο Μίνωας είχε γυναίκα του την Πασιφάη, από την οποία απόκτησε πολλά παιδιά όπως τον Ανδρόγεω,  τον Δευκαλίωνα, τον Κατρέα, τον  Γλαύκο, την Αριάδνη , την Φαίδρα, την Ακάλλη  και τον Ξενοδίκη.   
Εκ του Αιόλου  και της Εναρέτης , εγεννήθησαν ο Κρηθεύς, ο Σίσυφος, ο Αθάμας, η Αλκυόνη, η Πεισιδίκη και άλλα., . 
Ο Μελάμπους, ο Νηλεύς, ο Βίας , ο Ιάσων  και ο Νέστωρ, ήσαν ορισμένοι εκ των απογόνων του Κρηθέως  από το γένος του Αιόλου.
Απόγονοι του Σισύφου, ήσαν ο Γλαύκος και ο Βελλεροφόντης .
 
Εκ του Αθάμαντος  και της Νεφέλης , εγεννήθησαν ο Φρίξος  και η  Έλλη.
 
Εκ του Διός  και της Δανάης , εγεννήθη ο ήρωας Περσεύς.
Εκ του Διός και της Αλκμήνης, εγεννήθη ο ημίθεος Ηρακλής.
 
Ας μνημονεύονται λοιπόν αυτοί, μαζί και με πολλούς άλλους, τους οποίους ο καθ’ ένας είναι δυνατόν να πληροφορηθεί εκ της Ελληνικής Μυθιστορίας και όχι αλλόφυλοι, ως πρόγονοι του φωτεινού, θεϊκού και ανεπανάληπτου Ελληνικού Γένους.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ