Δεν θες να κάνεις εμβόλιο; Ποτέ σου μην το κάνεις!

Του Κώστα Τριγώνη

Έχει, αλήθεια, πολύ κουραστεί ο κόσμος, να ακούει τόσον καιρό τους λεγόμενους “λοιμωξιολόγους” που μέρα και νύχτα βρίσκονται στα κανάλια, να λένε και να ξαναλένε τα ίδια και τα ίδια, αλλά και να παρακαλούν και να ικετεύουν(!) τους ανεμβολίαστους, να πάνε να εμβολιαστούν. Ακόμα και τα μέλη της Κυβέρνησης κάνουν το ίδιο, ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ακόμα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όσο όμως παρακαλείς και ικετεύεις κάποιον που έχει “μουλαρώσει” όπως λέμε, να αλλάξει σελίδα και να κάνει ό,τι του συνιστούν οι επιστήμονες, τόσο εκείνος “μουλαρώνει” ακόμα περισσότερο. Πόσω μάλλον, όταν την αρνητική συμπεριφορά του εκμεταλλεύονται και ενισχύουν, όλοι όσοι πάνε κόντρα στην συντεταγμένη πολιτεία και στην Κυβέρνηση. Όταν βλέπουμε ακόμα και την αξιωματική αντιπολίτευση να υποδαυλίζει, υποκριτικά και ανεπίτρεπτα, το αντιεμβολιαστικό “κίνημα”. Άλλα να λέει στη Βουλή ο αρχηγός της, και άλλα να προωθούν “εντέχνως” ορισμένα ακραία στελέχη της, όπως ο Σφακιανός βουλευτής που του αρέσει να υποδύεται ρόλους “Μπούφαλο Μπιλ”. Κι ας ήταν, τρομάρα του, και αναπληρωτής υπουργός… Υγείας!

Τώρα πάντως, ο κόμπος αρχίζει να φτάνει στο χτένι. Και βλέπουμε καθημερινά πολλούς νέους ανθρώπους να τραβολογούνται στις ΜΕΘ και “να λένε το Δεσπότη Παναγιώτη”. Κάποιοι απ΄αυτούς , σαν δουν το Χάρο με τα μάτια τους, δηλώνουν… μετανιωμένοι που δεν έκαμαν το εμβόλιο. Αλλά, αν περιμένεις να δεις το Χάρο να σου γνέφει για να λογικευτείς, τότε άστα να πάνε…

Χθες πάντως, στη Βουλή, άκουσα τον Πρωθυπουργό να μιλά σε ένα αρκετά διαφορετικό μήκος κύματος. Το ίδιο, κι ακόμα πιο προχωρημένα, έκανε λίγο αργότερα, και ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης.

Είπε ο Πρωθυπουργός και επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, ότι “η Κοινωνία και η Οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν” (επειδή έτσι το θέλουν κάποιοι ανόητοι, προσθέτω εγώ).

Ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πράγματα. Και είπε αυτό που περιμέναμε πολλοί να ακούσουμε. Ότι δηλαδή, ναι, θα εξακολουθήσει η πολιτεία όπως έχει χρέος, να βοηθά και να στηρίζει και να περιθάλπει όλους όσους ανεμβολίαστους χτυπά σαν χταπόδια η πανδημία, όμως θα δικαιώσει όπως οφείλει, και όσους έχουν εμβολιαστεί.

Δεν θέλεις, κύριέ μου και κυρία μου, να κάνεις εμβόλιο; Ποτέ σου μην το κάνεις. Αλλά θα ζεις με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που συνεπάγεται η απόφασή σου. Κι αν, ο μη γένοιτο, χτυπηθείς από κορωνοϊό, η πολιτεία που υβρίζεις και ειρωνεύεσαι, θα αναλάβει να σε περιθάλψει και να σε σώσει, όσο μπορεί. Δεν θα είναι όμως όλες οι κλίνες των ΜΕΘ “αγγαρεμένες” για πάσχοντες από κορωνοϊό. Δεν θα ακυρώνονται όλα τα τακτικά χειρουργεία, για να εξυπηρετούνται αποκλειστικά οι αρνητές του εμβολιασμού. Θα εξυπηρετούνται κι αυτοί, αλλά θα εξυπηρετούνται και οι ανάγκες των εμβολιασμένων!

Ετσι καταλάβαμε, και μάλλον καλά καταλάβαμε, πως θα γίνεται στο εξής. Τέρμα τα παρακάλια προς τους αρνητές. Να ζουν οι άνθρωποι, και να χαίρονται την… άρνησή τους. Κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Αρκεί να μην μπερδεύονται στα πόδια των υπολοίπων, όσων έχουν εμβολιαστεί και οι οποίοι περιμένουν να επιστρέψουν επιτέλους στην κανονική ζωή τους.

 

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content