Ανιστόρητοι και επικίνδυνοι

Του Ιωάννη Αλεξίου(*)

Είναι πραγματικά θλιβερό να ακούς δηλώσεις από κυβερνητικά χείλη τα οποία να αμφισβητούν τα αυτονόητα και αυτά τα οποία διδαχτήκαμε. Οι δηλώσεις του κ. Τσιρώνη ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο είναι εντελώς άστοχες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Ένας χάρτης αρκεί για να αποδείξει στον κ. Τσιρώνη την λάθος τοποθέτησή του. Σας παραθέτω λοιπόν χάρτη όταν η Ιταλία κατείχε το σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου.

pastedGraphic.png

Πηγή: http://www.worldstatesmen.org/Greece.html

Τι αναγράφει αυτός ο χάρτης λοιπόν στο υπόμνημα; Στα ιταλικά “LE ISOLE DEL MARE EGEO”, δηλαδή μεταφρασμένο στα ελληνικά, τα νησιά του Αιγαίου και φυσικά μέσα στο σύμπλεγμα βρίσκεται και το Καστελόριζο και η Στρογγύλη και η Ρω. Αλήθεια είναι οι κυβερνώντες πραγματικοί Έλληνες; Γιατί αμφισβητούν με σθένος την αλήθεια και ότι έχει γραφτεί στην ιστορία; Τι συμφέροντα εξυπηρετούν; Σίγουρα όχι τα ελληνικά.

Η απάντηση στις πρώτες κάλπες τις 26 Μαΐου θα πρέπει να είναι αποστομωτική. Η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, στις ευρωεκλογές, περιφερειακές και τοπικές εκλογές είναι επιτακτική. Εμείς οι Κρητικοί είμαστε πάνω από όλα πατριώτες περήφανοι με υψηλό το εθνικό μας φρόνημα. Δεν είμαστε ακροδεξιοί που λένε επειδή αγαπάμε τον τόπο μας.

Η ιστορία μας δεν παραγράφεται από κανέναν, ας εκλέξουμε επιτέλους ανθρώπους που να αγαπάνε τον τόπο τους, στο χέρι μας είναι. Αξίζουμε καλύτερα σαν τόπος και μπορούμε μαζί να τα καταφέρουμε.

 

(*) Ο κ. Ιωάννης Αλεξίου  είναι Γεωγράφος και Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χανίων

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ