20 λόγοι που φοβάμαι να ψηφίσω Μητσοτάκη

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός
Στις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν στις 7 Ιουλίου πρέπει να διαλέξω ποιός θα με κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το φαβορί από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και όχι δημοσκοπήσεων είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Φοβάμαι όμως για πολλά κακά πράγματα που μπορεί να κάνει στη χώρα μας.
1) Φοβάμαι μήπως ο Κυριάκος διορίσει υπουργό υγείας τον Πόλο Παυλάκη έναν φωνακλα και αψη Σφακιανο που απειλεί  δημοσιογράφους να τους βάλει τρία μέτρα κάτω από τη γη ,να πηγαίνει στα δικαστήρια  δημοσιογράφους και στο εφετείο νεκρό,να κηνυγαει εργαζόμενους στα νοσοκομεία , να κοροϊδεύει ακόμα και τετραπληγικούς γιατί είναι μάγκας.
2) Φοβάμαι μήπως ο Μητσοτάκης διορίσει την Χριστίνα Τασιαλοπουλου ως υπεύθυνη για το μεταναστευτικό μια κυρία που πιστεύει ότι η χώρα δεν έχει σύνορα ούτε στην ξηρά ούτε στην θάλασσα και θα φέρνει μετανάστες για να λιαζονται και μετά να χάνονται….
3) Φοβάμαι ότι ο Κυριάκος θα βάλει στο υπουργείο Παιδείας τον Τσεκούρα για να σταματήσει την αριστεία και να κλείσει τα πειραματικά σχολεία ή να τα υποβαθμίσει γιατί όλοι οι μαθητές είναι ίδιοι.
Μπορεί επίσης να εξομοιώσει τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ παρά την αντίθετη άποψη των πρυτάνεων και ο σπουδαστής του 4 να είναι ισάξιος με το φοιτητή του 18.
4) Φοβάμαι ότι ο Μητσοτάκης θα μας πάει σε περιπέτειες με τις ιδέες και τις αυταπάτες που έχει.
Θα βάλει κανένα υπουργό να κάνει μπαρουφες και έτσι να κλείσει τις τράπεζες και να βάλει capital  controls και επειδή είναι αντιευρωπαιος θα κάνει κανένα δημοψήφισμα για να μείνουμε η όχι στην Ευρώπη.
5) Φοβάμαι ότι τελικά ο Κυριάκος θα βάλει υπουργό Οικονομικών  κάποιο ξενοσπουδαγμενο που θα έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και θα είναι εγγονός στρατηγού που κηνυγουσε τους κομμουνιστές στον εμφύλιο .
Αυτός όμως θα κηνυγαει μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες βάζοντας ανελεητους φόρους στις επιχειρήσεις για να τις κλείσει.
6) Φοβάμαι τον Μητσοτάκη που θα κάνει συναυλίες για να προσλάβει η ΕΡΤ δεκαπλασιους υπαλλήλους από τα ιδιωτικά κανάλια και οι καθαρίστριες με τα  κόκκινα  γάντια να προσλαμβάνονται στο υπουργείο Οικονομικών ως υπάλληλοι .
7) Φοβάμαι ότι ο Κυριάκος θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο και οι απασχολούμενοι με το εμπόριο ναρκωτικών και πώληση λαθραίων εμπορευμάτων στους χώρους των Πανεπιστημίων δεν θα βρίσκουν μέρη να εκθέτουν την πραμάτεια τους.
Φοβάμαι ότι οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα τα μαθήματα τους και οι καθηγητές να μην κινδυνεύουν από ομηριες και ξυλοδαρμούς από ομάδες ταραχοποιών.
8) Φοβάμαι τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και την εμμονή του Μητσοτάκη που θέλει να στηρίξει την ελεύθερη αγορά τις επιχειρήσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Δεν θέλουμε να αλλάξει αυτό που έχουμε συνηθίσει ,  δηλαδή το κλείσιμο επιχειρήσεων  ,  τα ανοικιαστα μαγαζιά, οι μικρομεσαίοι βουλιαγμενοι στα χρέη , οι ιδιωτικοί υπάλληλοι άνεργοι , η αγορά να στενάζει και να φυτοζωει.
9) Φοβόμαστε για την ασφάλεια μας από τις άδειες  από τη φυλακή που θα δίνει ο Κυριάκος σε τρομοκράτες να κάνουν βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.
Φοβόμαστε μην κάνει κανένα νόμο ο υπουργός δικαιοσύνης Σαββατοπουλος που θα επιτρέψει στους έγκλειστους με βαριά εγκλήματα να βγουν από τη φυλακή έχοντας εκτίσει μικρή ποινή  για δήθεν αποσυμφόρηση των φυλακών.
10) Φοβάμαι τον Μητσοτάκη που το κόμμα του έχει διεθνιστικές απόψεις ότι μπορεί να υπογράψει καμία συμφωνία επιζήμια για τη χώρα εκεί που άλλοι έξη πρωθυπουργοί αντιστάθηκαν και στο τέλος να λέει ότι είναι περήφανος και να μη λάβει υπόψη την επιθυμία του λαού του.
11) Φοβάμαι τον Κυριάκο που έχει υποσχεθεί άμεση πρόσληψη 1.500 αστυνομικών με σκοπό να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας από την ανομία και τους μπαχαλακηδες.
12) Φοβάμαι το διχαστικό λόγο του Μητσοτάκη που συνεχώς λέει ή εμείς η αυτοί , ή τούς τελειώνουμε ή μας τελειώνουν και πολλά άλλα τέτοια συνθήματα που ενοχλούν την κοινωνία.
Μπορεί κατά την ορκομωσία του να επιλέξει να επισκεφθεί κάποιο μέρος που να έχει συνδεθεί πολιτικά με την μία πλευρά της πολιτικής.
13) Φοβάμαι μην κερδίσει ο Κυριάκος και εξυπηρετήσει τις Ελίτ.
Έτσι μπορεί ο Κοντομηνάς να γλιτώσει πρόστιμο 90.000.000 και ο Σαββίδης 38.000.000 από υπόθεση με πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ.
Φοβάμαι ότι αν καθυστερήσει λίγο μπορεί να τη γλιτώσουν με παραγραφή αυτοί που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ.
14)  Φοβάμαι μήπως ο Μητσοτάκης ξεπουλήσει τα τρένα , τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.
Φοβάμαι μήπως δώσει την κρατική περιουσία για 99 χρόνια στο Υπερταμειο και όλα τα έσοδα του κράτους θα τα παίρνουν οι δανειστές.
Φοβάμαι ότι ακόμα και τα αρχαία κτίσματα όπως η Κνωσός και η Ακρόπολις ανήκουν στο Υπερταμειο.
15) Φοβάμαι επειδή ο Κυριάκος δούλευε σε τράπεζες μην υπογράψει για άρση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και χάσει το σπίτι του ο νεοπτωχος της κρίσης.
Φοβάμαι ότι θα καταργήσει την προστασία από το νόμο Κατσέλη και ότι θα αφήσει τα funds να εξαγοράσουν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες με 5% της αξίας τους , ενώ οι δανειολήπτες δεν θα μπορούν να  τα εξαγοράσουν.
16) Πιο πολύ φοβάμαι ότι ο Μητσοτάκης μέσω του υπουργείου τύπου να προσπαθήσει  να ελέγξει τον τύπο και την τηλεόραση με στημένους διαγωνισμούς με βοσκοτόπια
Φοβάμαι επίσης ότι θα αναπτύξουμε διαστημική τεχνολογία και ο κόσμος θα μεταναστεύσει στο φεγγάρι για καλύτερη τύχη.
17) Φοβάμαι για πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει αυτός ο Κυριάκος με τις πολλές υποσχέσεις και το λαϊκισμό του.
Χαϊδεύει συνεχώς τα αυτιά του κόσμου με ψέμματα για αυτό και τον ψήφισαν.
18) Φοβάμαι το Μητσοτάκη επειδή είναι γκατζετακιας και του αρέσει η τεχνολογία θα ασχοληθεί με τις sturt up εταιρείες και θα βοηθήσει τους νέους να μην μεταναστεύουν και χειρότερα ακόμα να επιστρέψουν και πολλοί νέοι επιστήμονες από αυτούς που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και έχουν δημιουργήσει το φαινόμενο brain drain.
19) Φοβάμαι τον Κυριάκο ο οποίος είναι της λογικής του άριστου και του δίκαιου ότι θα χρησιμοποιήσει ανθρώπους άξιους σε θέσεις κλειδιά   στην κυβέρνηση του και στον κρατικό μηχανισμό με προσόν την γνώση και όχι απαραίτητα την κομματική προέλευση.
20)Πιο πολύ φοβάμαι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα έχει αυτή τη σύνθεση στην κυβέρνηση του.
Δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συναγωνιστεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν θα του λειψουν οι :  Παναγιώτης Κουρουμπλης που μας έλεγε να κάνουμε μπάνιο στο πετρέλαιο και την πίσα του Σαρωνικού
Τον αλάνθαστο Ν. Τόσκα που δεν είδε κανένα λάθος στην τραγωδία στο Μάτι. Μας συμβούλεψε επίσης να κάνουμε ότι κοιμόμαστε όταν γίνεται διάρρηξη.
Τον σπουδαίο πρόεδρο της Βουλής που κατά την εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή έκανε ταξί το περιπολικό.
Θα μας  λείψει επίσης ο Ν. Παππάς με τις επισκέψεις στη Βενεζουέλα και τις φιλίες με το Μανώλη Πετσιτη.
Ο σοφός της κυβέρνησης Α. Φλαμπουραρης που ρουφούσε το φραπέ φιλοσοφώντας και υποσχόμενος ανάπτυξη.
Ήδη και καιρό μας λείπει ο μεγάλος Π. Καμμενος με την αμετροεπεια του και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του.
Ο Παύλος Πολακης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του και άφησε το στίγμα του στην κυβέρνηση της ΠΦΑριστερα .
Ο Μιχελογιαννακης που συνεχώς είχε ενστάσεις αλλά ψήφιζε τα πάντα.
Ο υφ.δικαιοσυνης  Παπαγγελοπουλος που μίλησε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα της Novartis , που τελικά αποδείχθηκε η σκευωρία του αιώνα.
Θα μας λείψουν βέβαια και ο Φίλης και η Αυλωνιτου και  η Φωτιου που δεν ήξερε για το ΦΠΑ, γνωρίζει όμως συνταγές για γεμιστά.
Ο Ζουράρις με τα μεζεα και ο ποιητής του αιδειου αντιπρόεδρος της Βουλής Κουράκης.
Σίγουρα θα μας λείψουν και οι πρόθυμες μεταγραφές Δανελλης , Παπακώστα , Θεοχαρόπουλος, Μεγαλοοικονομου και άλλοι που βοήθησαν να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.
Πιο πολύ όμως θα μας λείψει ο ενορχηστρωτής αυτής της σπουδαίας θεατρικής παράστασης Αλέξης Τσίπρας που μέσα στην απειρία του και τις αυταπάτες του επέλεξε αυτούς τους σπουδαίους πολιτικούς για συνοδοιπόρους.
Το έργο όμως που ανέβασε αυτός ο θίασος είχε πολύ διαφορετικά συναισθήματα για αυτόν που το παρακολούθησε. Ειχε αγωνία , άγχος , αβεβαιότητα , πέσιμο στο γκρεμό , κωμωδία , τραγωδία  , σκοτάδι , χαραμάδα με φως που κράταγαν το θεατή μονίμως με κομμένη την ανάσα και πάντα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Αφού παραθεσα τις αγωνίες μου και τις ενστάσεις μου μπορείτε να καταλάβετε ότι έχω δικαιολογημένα τους φόβους μου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εκτός των άλλων μου είναι δύσκολο όπως και σε αρκετούς άλλους να αποχωριστώ αυτήν την σπουδαία κυβέρνηση.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content